Alla inlägg under januari 2013

Av Åsa - 27 januari 2013 11:57

...å kaffe, det är väl inte helt fel start på en söndag. Mycket jag borde göra, men va faaaaan det är väl kvar till en annan dag.

Syrran skulle komma på kaffe, dyker nog upp snart med hennes goa ungar.

Idag blir det äkta svensk kålpudding till middag. Det är ju sååååå gott.

Får väl ta det lite lugnt på eftermiddagen, lan ju bli lite fogning av mosaik.... Jaaaaa, vi får väl se vad det blir. Borde ju sätta mig å betala räkningarna oxå, men set känns mindre lockande, roligare kan man ha på en söndag.

Ha en fin dag!!!!

Av Åsa - 26 januari 2013 12:08

.... sig bör, men inte fan hjälpte det på spegelbilden. Nåja, jag är uppe å på gång det får man vara glad för. Har haft en bekant från området på kaffe å banoffepaj.

Har prexis duschat å marinerat hela min lekamen, vintern gör att det går åt mycket smörj. Laddar i soffan med lite störtlopp innan jag å äldsta grabben tar en promenix ner till södra porten å möter gubben. Sen drar vi på gubbens begäran ( hör å häpna ) på en tur till Ikea. Chocken har inte lagt sig på mig än....... Hihihi. Var ju dir igår jag å fick tag på sängborden jag ville ha på rea. Typ tre hundra billigare än tidigare. Inte helt fel!!! Idag blir det lite nya tallrikar å sånt. Eventuellt mån ny gryta till hällen oxå.

Hur som helst så får ni ha en fiiin å go dag. Det ska vi ha här hemma efter alla turer hit å dit. Blir nog till att göra tortellini gratäng med fläskfilé å vitlök till kvällsmat. Å lite götta till kvällen, det är ju lördag!!!!

Av Åsa - 25 januari 2013 20:47

....å passade på att käka köpmat med svärmor, alla barnen å svärson oxå. Mys pys på hög nivå.

Mindre mysigt var det då jag skulle öppna en bullpåse med en förskärare. Slutade i ett smärre blodbad, räckte inte med plåster då inte. Fingertoppen höll på att ryka totalt. Undersköterska som man är så fixade man ju bandage med lite extra tryck å fingertuta. Tutan gjorde jag av en bomullsvante.... Tog ett tag innan det sluta blöda. Nu dunkar det lite lätt i fingret. Har dock inte stasat mig. Nu får såret vara i fred ett par dagar om inget tillstöter. Klarade av att fixa allt med vänster hand, var tur i oturen att det var på höger hand jag skar mig. Är ju vänster hänt, har det varit tvärsom så har det gått åt helvete totalt.....,

Nu lite tv å soff mys innan sängen. Natti, natti!!!!

Av Åsa - 25 januari 2013 15:16

.... på sjutton minuter, Valbo på 45 min inklusive fika sen blev det Ica Maxi i Sandviken där vi fyllde dotras Citroën C5 till bredden. Pust!!! Hem å plocka ur allt ur bilen hos Malla, in med mitt i lilla bilen, hem å packa upp allt.... Smått kaos i köket.

Gjorde tre pajer, två banoffepaj å en variant av den med konserverade päron i skivor å aftereight som dekoration. Snabb rastade snabeldraken å flidde av i köket. Nu pluttrar kaffe i perculatorn å jag ska ta mig ett glas kaffe med en skvätt mjölk å ladda med det i soffhörnan innan fika främmandet kommer. Behövs kaffe nu för att fixa resten av dagen. Är nämligen trött som en gnu.... Gääääääsp!!!

Grattar ju minstingen i familjen idag, hela sjutton år. Kanske inte så konstigt att tyngdlagen börjar göra sitt på kärringen då... Gaaaaah!!!

Av Åsa - 24 januari 2013 22:25

...en underbar dag. Fixade mosaiken, nya hällen å sen blev vi bjudna på mat av kära underbara Dotra på Hofors. Lyxigt värre!!!

Passade på att göra " bruket " kollade in i stort sett alla butiker med Dotra å yngsta sonenedam gubben drog ner på Ovako på möte. Väl hemma igen blev det lite planering av inköpen som jag ska göra i morgon till kalas fikat på eftermiddagen. Drack en kopp kaffe med grannen oxå.

Kvällsmaten bestod av uncle bens ris och kyckling sweet and sour... Mums!!!
Fort utav helvete gick det att tillaga på nya hällen. Har även rensat ut kastrullerna som inte går på induktion. Surfade runt på nätet å insåg att Ikea har rea på mina sängbord jag vill ha. Gubben erbjöd sig att frivilligt åka dit på lördag eftermiddag. Jihooooo, vi behöver lite annat oxå från Ikea. Hoppas bara sängborden finns kvar då.....

Fick även ett samtal om att jag ska på möte på måndag, planera lite kring min nya arbetssituation å träffa de andra i arbetsgruppen. Kul, kul!!!!

Av Åsa - 24 januari 2013 10:54

... nu in med hällen. Blir till å köpa lite nya kastruller till induktionshällen sen då. Tur att man har någon redan. Tacka vet jag Ikea 365+. Foga gör vi ikväll eller i morgon. Lite list till bänken behövs oxå men det får gubben fixa.

Åker väl å handlar lite ditt å datt i morgon, tryter på både det ena å det andra här hemma. Nu får ni ha en fiiiin dag.

Bild på mosaiken, hoppas den sitter kvar i morgon oxå.

Av Åsa - 23 januari 2013 21:33

.... ska vi sätta mosaiken vid spisen, så skönt att äntligen få nåt gjort!!! Gick jättebra att laga skorstensstocken idag. Fy fasiken vad vi är duktiga....hihi.

Jobbar i morgon natt sen ledig hela helgen. Ska bli lite mys med familjen, kanske lite målning av diverse lister å sånt uppe. Tar och far å handlar till diverse godsaker ( bakning ) på fredag fm, ska ju fira grabben som fyller 17 år å då måste det ju åtminstone bli nåt gott som banoffepaj till exempel.

Nu ska jag ägna mig åt boken en stund innan jag slår ihop korpgluggarna för välbehövlig skönhets sömn.

Natti, natti på er alla !!!! ?

Av Åsa - 23 januari 2013 11:51

...vilken härlig gubbe det är. Jag skulle vilja bli kriminolog i mitt nästa liv. Hinner nog inte med det i detta. Det är ju så himla spännande å fascinerande att lösa alla möjliga fall. Han måste ha en massa onödigt vetande som han kan plocka fram vid behov. Då menar jag sånt som vi vanliga döda inte begriper oss på. Så himla klockren den gubben. Har prexis tittat på del två av " En pilgrims död " å sista programmet av veckans brott.

Nu blir det lite fixa med att jämna till murstocken i köket innan vi kan sätta mosaik å äntligen montera in nya hällen som stått å skräpat på tok för länge.

Blir frukostkorv, senapsås å potatis till kvällsmat innan jag drar å jobbar lite natt.

Ha en fin dag, kan liva att ni blir riktigt äppelkindade om ni är ute å promenixat idag. Fast det är så himla gött å få komma in i värmen efter en sån utevistelse. Tina upp sig med lite kaffe latte eller en go choklad ur kapselmaskinen...... Vardags lyx på hög nivå.

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Skapa flashcards