Alla inlägg under april 2013

Av Åsa - 17 april 2013 20:01

....klivit ur sängen idag. Började ju bra då jag skulle ta en kopp kaffe vid lunch, kass i händerna som jag är så missar jag plattan till perculatorn med kannan å orkar inte styra upp fanstyget varpå allt rasar å jag, bänk, skåpdörrar och golv blir full av kaffe och sump!!! Gaaaah!!! När jag sedan gjort nytt kaffe å ska ta mjölk ur kylen dammar jag kärringknölen på ena armbågen i dörrkanten, gjorde så jävla ont så jag såg pippisar runt huvudet. En stund senare vickar jag utbett glas läsk över bord och golv när jag sitter med lille Leon i knät.Pust Å inte fan var det färdigt med det, var upp och fixade lite och backar upp arselt mot en ny målad list, hade en NY tröja på mig....då tänkte jag att nu är det nog lika bra att gå till sängs igen. Hihi.

Fast nu sitter jag still i soffan med lite slövirkning å det enda som kan gå fel nu är väl att jag trasslar in mig i garnet, eller?!?! Får väl hoppas på att morgondagen blir bättre, annars drar jag täcket över huvudet hela dagen.

Av Åsa - 16 april 2013 15:22

....å huvudet ner, känns det som idag. Hemma från jobbet och inte på grund av förkylning utan för att kroppen strejkar. Har sån förbaskad värk i lederna så det är jobbigt med det mesta. Har ju värk som kommer i skov och det var länge sen det var så här pass illa. Fast det vilar inga ledsamheter här för det, är bara till att lyssna på kroppen och göra det man kan av dagen. Har en förmåga att ignorera värken och tuffa på, ibland blir det dock övermäktigt.


Har i alla fall fåt maten på spisen och sitter nu och lyssnar på gubben å äldsta grabben som kapar lister och donar på övervåningen. Vill ju oxå hjälpa till, men det blir ju fler dagar.


Maten nu till kvällen består av kokt torsk, äggsås och potatis, blir mums det.


Igår gjorde vi nå hopkok på texmex kyckling, mexican chili cremefraiche och ris, var väldigt mumsigt det oxå, blev en ananaspaj till tvn, serverad med vaniljglass....Smarrigt värre!!!


Bara det blir klart uppe i grabbens rum får jag rycka in med gardin uppsättning och piffning, tror inte de andra vill göra det. Fast det blir ju inte idag.


Nu ska jag känna på pärerna och kolla fisken...ha en fin kväll gott folk.

Av Åsa - 14 april 2013 18:07

...som tättingar, fixat hit å dit, men inte fått det som skulle göras gjort. Bilarna har fått på sig sommardäcken. Tack för hjälpen goa son. Druckit kaffe i solen och varit på loppis är en del som vi gjort.

Käkat riktig husmanskost idag, stekt falukorv, gräslökssås och kok pärer. Satt som en ispärta i skrevet det!!! Hihi

Mätt och med matkoma kollar vi lite på nåt utrikiskt program på tvn en stund, laddar om för att plocka fram lite fräscha kläder å en varm dusch lite senare.

Ha en fin kväll!!!

Av Åsa - 13 april 2013 17:42

...för vädret idag. Hela min kropp värker och strejkar, suck!!! Fast än är det liv i kärringen, dock så får jag inte igång kroppen för det som behövs å ska göras idag. Får ta det senare då.

Har prexis ätit fläskfilé med lök å champinjoner gratinerat i vitlökssås kollijox, kroketter å vitlöksbröd till det. Tur att man inte ska ut bland folk nå mer idag, å nå nattliga besök av vampyrer å sånt bör ju jag inte vara orolig för efter den vitlöks stinna middagen.

Kanske ska ta å virka lite, men jag tror att mina fingrar inte vill vara med på det idag. Hittat en grej på nätet som jag funderar på att göra åt gubben till fiskesäsongen drar igång. I gröna/bruna nyanser lite camouflageaktigt.... Hihihi blid här nedan.

Av Åsa - 12 april 2013 22:13

...mitt skift 8 i morse för att direkt gå på möte som höll på i nästan två timmar. Inte undra på att man var lite yr i mössan när man väl kom hem.

Fika hos Malin å Leon, sen lite inköp inför kvällsmaten. Den lilla familjen från bruket skulle ju käka med oss.

Fixade hem gubbens paket och sen blev det kaffe å yahtzee med gubben å grannen. Jag vann tre matcher... Jihoo!!!

Fixade potatis, lök och morötter till lämplig form och smaklig kryddning, in med dem i ugnen och sen in med göttigheterna som Malin förberett. Lövbiffs rullader fylld med sweetchilli Philadelphia, salladslök, bacontärningar och soltorkade tomater. Tog av skyn och gjorde en smarrig gräddsås gjorde hon oxå. Malin hade oxå fixat en super god tzatsiki.... Alla åt med god aptit. Hunden la nosen på bordskanten å titta på husse med värsta valp blicken.

Nu sitter vi i soffan med fötterna på bordet och bara är.... Har ju fått hem lister till Mattias rum så vi har ju liiiiite att pyssla med i helgen om andan faller på. Hihihi!!!

Sa till goa gubben idag att nu måste vi ta oss i kragen å fixa klart vårt rum på övervåningen innan isen släpper på sjöarna för sen blir det inte nå nytta gjord, för vi gillar ju att vara bakom flötet.

Av Åsa - 10 april 2013 20:56

...i sig en choklad kaka på grabbens rum igår kväll. Tur att det var ljus choklad i alla fall. Äldsta grabben som var ägare till chokladen har vaktat doggen heeeela natten för att se så han inte skulle bli sjuk. Skälv har jag sovit som en pissråtta, vovven har studsat in å ut på mig hela natten å det känns lite när 45 kilo vovve landar på en i sängen. Tur mig så blev han inte dålig, lite kass i magen men inget mer.....

Har druckit en kopp hos Eva och sen for vi till Falun på lite mat å shopping. Svärsonen fyller år i morgon. Grattis på dig i förskott, tant jobbar ju i morgon.

Har hämtat ut nya datorn, invigt den. Skit bra kändes den. Installerat favvo spelet yahtzee på den igen.

Kvällsmaten bestod av tacokyckling gratäng med vitlök, gullök å paprika till det åt vi ris. Mumma! Blev tre matlådor till mig oxå.

Har köpt en otroligt onödig grej åt gubben ( enligt honom ) men den kommer att bli väl använd.....en ny mobil!!! Tycker han kan få en sån, han har ju lärt sig att smsa med mera... Hihihi

Av Åsa - 9 april 2013 23:13

....tar och summerar eftermiddagen å kvällen nu då.

Lagat mat ( inget ovanligt ), matat snabeldraken, lekt hip hopare ( bildbevis på Facebook ), tagit en svängom med moppen, tvättat mattor/ kläder, letat min ena sko i min överfyllda garderob, gaaaaaah, klippt mig, färgat håret och slingat det, noppat å färgat ögonbrynen, virkat klar dotras spindel sjal. Pust!!!

Oj, får inte glömma att jag även har tuktat marsvinen ( håret under armarna ) och påbörjat ett nytt virkprojekt åt mig själv. Fasiken vad jag har varit effektiv idag. Än har inte bästföre datumet gått ut på den här kärringen.

Nu väntar bara ett elegant svanhopp ner i sängen för att dra nåt gammalt över sig, kanske täcket, kanske gubben, det visar sig.... Hrmf, skäms på mig, sånt får du inte ens insinuera tokfia.... Moahaha!! Fast det kan ju va nyttigt att tänja på kroppen i nå gymnastiska övningar oxå. Ligger ju liksom nedärvt i oss den bedriften. Tänk om vi skulle göra DET endast i fortplantnings syfte. Då skulle ju karlarna få ha roligt/mysigt/skönt längre upp i åldern än kvinnorna. Faaaaan så jäkla tråkigt livet skulle te sig för kvinnorna då när datumet på äggen gått ut...... Om ni fattar?!?! Ser framför mig en massa äldre män som " tältar " å raggar på yngre kjoltyg..... Ajjsingen, nu svävade de grå iväg igen...

Nej för fan ge varandra lite kärlek å ni som är utan partner har nog ett sätt att stilla bedriften på som jag inte tänker fnula på här och nu.....om inte annat så ser jag det som en KÄR LEK!!!!

Bild på spetsen på dotras sjal!!!

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Skapa flashcards