Alla inlägg under augusti 2014

Av Åsa - 22 augusti 2014 21:45

...på tur med gubben i morse runt sjöarna. Efter det blev det en sväng till dotra. Där var de i färd att åka och hämta lillprinsen på dagis. Fick förslag om att följa med och sedan dra vidare till Valbo. Sagt och gjort., så blev det. Gjorde Valbo för att sedan matshoppa lite i Sandviken. Blev en snabbis förbi hos äldsta syrran i Storvik oxå.

Väl hemma tog jag mig friheten att åka till Standarn på lite kaffe. Frun i huset var å jobba så jag fick nöja mig med husväggarna Bennys sällskap. Det gick ju det å.....?. Tur att Köpis kom förbi där så man fick lite färskt kaffe. ....en annan blev ju serverad gammel kaffeääää. ...huset

Raceade med I 10an till jobbet...jag hade kommit ihåg att vrida upp gummisnodden under huven så den gick som ett skållat troll.....ett rött streck var nog det enda som syntes efter mig å röda faran. OR NOT!!!!

Nu ska jag natta min brukare och mig själv så vi orkar med morgondagens äventyr. Hon på sitt håll och jag på mitt. Efter i natt är jag ledig till måndag natt. Går in på långveckan då. Tjohooo!

Av Åsa - 21 augusti 2014 22:26

...till sin åsikt. Fast en del människor kan inte släppa sin egen åsikt och lyssna på andras. Jag kan tycka att även om man är moderat , sosse eller vilket parti man.än väljer att rösta på så är det upp till var och en. Jag kanske har egen erfarenhet av en upplevelse som gör att jag exempelvis är sosse. En annan är sverige demokrat osv. Inte är väl man någon sämre människa än någon annan för det. Jag är inte rasist, men en del kan nog tolka mina uttryck ibland som om jag skulle vara det. Inte kan jag väl vara rasist när jag månar om våra äldre, barn, funktionshindrade och skola omsorg arbete osv. Har inte något emot ett mångkulturellt samhälle. Fast inte på bekostnad av vår egen välfärd. Det jag är emot är systemet som är idag där vi tar in flyktingar och låter dem börja aklimatisera i vårt samhälle för att sedan (många gånger) skicka ut dem efter ett par år. Sjukt!

Nog om detta! Jag har konstigt nog inte somnat än fast jag sovit skiiiit dåligt i flera nätter. Hoppas att den lille rackaren John Blund hittar mig i kväll då. Annars vet jag inte om jag är särskilt nådig i morgon.

Tar väl ett sedvanligt svanhoppet ner i sängen och försöker räkna får. Hoppet är det sista som överger en. Go natt!!

Av Åsa - 21 augusti 2014 09:12

...skrivet. Kroppen strejkade. Fick inte ett skit gjort. Sovit som en pissråtta å det kommer efter som ett brev på posten. En dag som liksom gick en dimma.

Idag har jag hunnit agerat taxi åt Mange. Nu är jag ute och Övningskör med yngsta grabben innan han börjar skolan. Han bjöd mig på frukost på Bakerian. Go är de ungarna. Lite bilder från Bakerian kommer nedan. Så himla mysig miljö och gott fika. Kan rekommenderas!

Har även hunnit varit förbi stora lill killen som går på inskolning på dagis. Mommas go hjärta.

Nyss var vi förbi på sligen vid Storgösken , såg en hare och några doppingar. Tror det blir en liten stund på soffan med värktabletter så jag fixar resten av dagen. Ska ut och jobba till kvällen och behöver va i form tills dess. Puss på er !

Av Åsa - 19 augusti 2014 19:50

.....Hanssons med gubben och yngsta grabben. Mumsigt! ! Liten tur på skogen för att kolla in lite svamp ställen med vovven och älsklingen. Sen blev det en mys stund på soffan.

Vi var hem till barnbarnet som har varit på inskolning på dagis idag. Oj vad stor han blivit. Blev bjuden på lite go fika av pappa Martin. Hembakta biskvier.

Sen blev det en tur till Sandviken med kompisar.

Fått lite extra kärlek av hjärtat mitt idag. Älskar han så mycket!

Av Åsa - 18 augusti 2014 17:37

.....Efter jobbet i morse. Satte på kaffe och kurade ner mig på soffan. Resten av huset sov. Skönt tänkte jag....hann inte mer än börja koppla av så klev gubben upp. När han haft sina morgon rutiner som röka, kaffe och slita så undra han om vi skulle åka och fiska. Okej sa jag lite motvilligt. Drog på mig T - shirt, träningarna , fleece jacka och mössa. Fryser ju så förbannat nu när tempen ute börjar dala. Vovven stod och kolla in mig när jag gjorde mig i ordning. ...såg att jag drog på mig fiske mössan...då börja han trampa runt mina fötter. La huvudet på sned och kollade på mig med värsta valp blicken. Suck!!! Jaaaaa, du får följa med. Vips så satt hunden i bilen. Blir sååååå glad när det vankas en dag i skogen å fiske.

På plats vid sjön pinkade det revir hejvilt. Han roade sig med ett vedträ och hade fullständig koll på våra spön. Efter en stund hade jag sak lina...hm mm. ....vevade in och hade en fisk med som inte satt på min krok utan den satt på en annan lina med sänke och allt. Linan den satt i hade trasslat in sig i min. Ibland har man tur. Firren (regnbåge ) vägde 1.6 kg. Gubben tappade 4 stycken, fick endast upp en liten abborre. Vi fick besök vid sjön av yngsta grabben , hans kompis och vovven Bamse. Himla kul tyckte vår vovve att få leka och stoja med en annan vovve. De trivdes skir bra tillsammans.

Hemma igen så lagade vi hamburgare små rackare...hö hö... 250 gr styck. Åt inte mer än ca 100 gr jag. Min lilla magsäck fixar inte så mycket mer. Nu blir det lite soffmys en stund. Friskluft gör en en trött å vi var ute i ca 6 timmar. Vovven har intagit favorit positionen vid källar dörren. Han är helt slut efter dagens bravader.

Har fixat semester när jag ska tävla i början av september. Fiske tävling !!! Ska bli skit kul.

Har även bokat hotell till slutet i september då jag ska ut på äventyr med 3 fnittrande töser. Det blir nog skit skojigt det oxå.

Nu ska jag bara vara en stund!!!

Bilderna nedan är från idag.

Av Åsa - 17 augusti 2014 21:43

.....hur det kan se ut.med före och efter på en Gastric by pass. Före bilden är inte direkt ärlig för jag hann nog lägga på mig ett par kg till innan jag opererades. Hann lixom tappa greppet totalt och min kropp blev min borg. Jag som egentligen är glad och positiv blev mer å mer instängd i mig själv. Utåt visade jag aldrig hur olle kg mådde. Många saker och omständigheter gjorde att jag tappade fotfästet totalt. Hade aldrig tid för mig själv utan la all energi på mina barn och vår familj. Mitt upp i allt ihop blev det strul på jobbet och det yoga väldigt hårt på mig. Jobbet hade varit min liv lina och min enda vuxen sociala tid förutom den jag tillbringade med gubben. Kaos!

Idag är jag mycket starkare i mig själv vet mina begränsningar och kan säga ifrån. Älskar min familj över allt annat. Har som jag kanske nämt tidigare en mjukdels reumatism som hör livet lite väl surt ibland. Kan ju säga att ibland har nog naivitet dagligen....men det är inget att hänga läpp för. Jag dömer ingen och hoppas på dito från andra. Jag har inte gått i deras skor å de har inte klampar runt i mina. Får liv att ta de förbaskade värk tabletterna nu till natten så jag möjligtvis får sova en timme eller två i alla fall. Vill inte äta dem, men måste helt enkelt göra det när inget annat hjälper.

Nog om detta. Har faktiskt fått tummen ur ändalyckten och fixat klart två bebis snuttisar idag. Tack älskade dotra för hjälpen med huvudena när jag icke hade inspiration och ork.

Ha en skön avslutning på helgen. Kram

Av Åsa - 16 augusti 2014 22:03

...brottsplatsen! ! Näe, bara till jobbet efter semestern. Kunde inte låta bli å toka till det lite.

Började dagen med lite kaffe på altanen med kärleken i mitt liv. ? Lite senare kom lillprinsen åkandes med sin mamma och pappa på cykel. Han älskar att få åka bak på mammas cykel. Hjälm och sobrillor är ett måste. Han käkade glass och passade på att busa med vår vovve.

Blev en kopp kaffe hos bästa vännerna innan vi tog oss en liten siesta på soffan. Kändes som om det behövdes innan jag skulle ut och jobba.

På jobbet var allt sig likt. Du är en pärla du fick jag höra av min brukare och så fick jag en riktig björnkram. Härligt!

Nu blir det till att ställa klockan och lägga sig och sova. Hur det nu ska gå?!?! Inte det lättaste att sova på jobbet. Tänker på gubben som ska åka till Falun i natt och hämta hem Magnus och en dansk kompis som har campat på Rockstad. Magnus lär nog var nöjd efter den här festivalen. Han älskar festivaler med den typen av musik. Första gången som han tältade där. De tidigare åren har vi skjutsat honom dit och hem alla dagar.

Nej nu blir det till att dunka huvudet i kudden, men först det sedvanliga kylskåps smidiga magplasket ner i sängen. God natt!!

Bilden nedan tog jag en kväll här i veckan när vi var och metade lite abborre.

Av Åsa - 15 augusti 2014 21:20

....åt bästa gullungen Léon. Han är då så himla härlig. Truten går i ett (ett drag från momma månne).

Sen blev det lite gofika (rostat bröd med ost och kaviar) hemma.

På kvällningen så åkte vi och metade med Eva och Benny. Vår äldsta grabb var oxå med. Mycket tok och skratt blev det när vi alla var bakom flötet. Flötet som fastnade både här och där. Fast någon abborre lyckades vi få i alla fall. Tänkte först röka dem men kompisen fick ta dem till katten i stället .

Nu har jag prexis duschat....så himla skönt efter ett par tillika ute i guds fria natur. Hett vatten och duscha för min torra hud. Tummen upp för det. Har slängt upp fossingarna på rumsbordet och lurva in mig i morgonrock och filt. Gotta mig med lite ostkrokar och Pepsi Max. Man får ha fredagsmys ibland. Ha en trevlig helg!

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards