Alla inlägg under oktober 2014

Av Åsa - 12 oktober 2014 19:30

...där gubben och grabben har fixat lite hos svärmor. Jag satt under tiden hemma och snorade. Vill ju inte smitta henne i onödan.

Varit på kaffe i Storvik. Trevligt!

Bäddat rent i sängarna och tvättar precis de gamla. Blir ju liiiiiiiite hundår i sängen när vovven envisas med att liga hos mig på nätterna. Vi var nyss ner till dotra och hämtade äppelkaka som hon bakat till brorsans jobb. Luktade ju sååååå förbannat gott. Lilleman pladdrade på och peka å förklara nåt för momma och jag såg nog ut som ett levande frågetecken. Fattade inte ett skvatt, å han som låter så förståndig när han pladdrar. Tolk hitåt!! Hihi

Nu ska jag kura ner mig i soffan. Spela lite på mobilen och förhoppningsvis bli trött så man kan sova riktigt till natten. Lite söndags mys!!!!

Av Åsa - 11 oktober 2014 16:10

....jävla förkylningen verkar ha blitt en jäkla följetong. Värsta såpoperan. Tog oss ner en snabbis till dotra med en kastrull så hon och svärsonen kunde göra äppelmos. Lilleman hade "koja" i vardagsrummet. Ett tvåmanna tält. Ja vad säger man.

Åkte en vända på skogen....lite less på husets fyra väggar nu. Ingen idé att prata om natten som varit.....bläääää!!!!

Har virkat klart en snuttis....trådar ska fästas och huvud och tofsar monteras. Skönt att ha det ufot ur världen då jag beställde garn igår till två sjalar. En åt mig och en till yngsta grabbens tjej Sara. De har åkt och fixat lite ärenden och skulle i samma veva handla lite åt oss. Snäll de är mot gamlingarna.

Syyyyynd att vi är krassliga än....annars skulle vi firat min älskade vän och kollega Kerstin ikväll för hon har fyllt 50. Hipp hipp hurra för bästa Kerstin idag. Får gå på krogen å ta en öl å käka nå gott fram över vi istället.

Gubben tillät mig att köpa ett set med fiske kläder. Riktig jacka och byxor som man får plats med lite extra kläder inunder då jag är rätt fryssen nu för tiden.

Till kvällsmat ska vi smarrar varma mackor med bland annat svamp stuvning och skinka.

Av Åsa - 10 oktober 2014 19:52

...vad man haver och vips så blev det köttfärs paj till middag. Toppad med mozzarella, philadelphia och kryddig creme fraiche. Smarrigt!!!

När gubben och grabben var hos svärmor fick jag ett ryck och utnyttjade de sista krafterna till att rasta snabeldrake och mopp. Lite skönt att fått av golven innan helgen.

Har precis varit på apoteket och hämtat ut host medicin. Inte var han snål där inte doktorn. 1 liter cocillian etyfin.....borde klara nätterna och få sova utan hosta nu. Håller tummar och tår. Nu ska jag ge axel och nacke en duvning med massage apparaten. Skööönt, fast det gör ont.

Ha det gött i fredags myset och tände ljus eller två i höstrusket.

Av Åsa - 10 oktober 2014 13:09

...sjukstugan här hemma. Jag hostar så allt i kroppen byter plats. Yngsta grabben har feber och ont i halsen. Gubben harklar och hostar. Ringer Hälso centralen å de ska ringa upp.......recept förnyelse och tid till grabben. När de ringer upp och gubben förklarar vad problemet är och vilket Recept som behöver förnyas så får han till svar: får se om doktorn hinner skriva ut receptet....å pencillin skriver vi inte ut om man inte har halsböld å inte kan gapa......okej hur tänkte de där. Fattar att man är restriktiv med pencillin, men den här killen har inte ätit pencillin sedan han gick i lekis. Han kan inte sova på grund av ontet. Spelar ingen roll vi har ingen tid och ni får återkomma till veckan. Vi bokar nya tider på måndag. AKUTA tider.....kanske det.är lite akut för honom när han haft ont i över en vecka , kört med zyx (som inte hjälper) och har feber. Missar ju mycket i skolan. Blir så jäkla less. Å så finns det folk som i stort sett har klipp kort på HC å alltid får tid typ 3 gånget i veckan. Är man sååååå sjuk borde man kanske ligga på lasarettet. Ursäkta påhoppet och jämförelsen.

Bara till att bita ihop och komma igen. Man ska vara frisk för att orka vara sjuk i dagens samhälle.

Har prexis haft besök av syrran och hennes Rolf. Lite kaffe och goa skratt.

Nu kommer sooooolen. Härligt!

Har beställt lite garn så jag kan virka lite fram över när ufot som jag håller på med nu blir klart.

Av Åsa - 10 oktober 2014 00:05

...kvällen tog en helt annan vändning än vad jag trodde. Jag är fortfarande vaken, hör och häpna.

Grabben och hans tjej och en kompis lånade bilen. Inget konstigt med det.....en stund senare ringer grabben och säger: Mamma det är punka på ena bak däcket....Jag svarar: Jaha.....ljuger du för mig....ok....sätt på nöd hjulet då.... Han: Sara är jätte ledsen.....Jag: Det behöver hon inte vara....det är ju bara ett däck. .får väl köpa ett nytt i morgon.

När de kom hem då säger Sara. Jag köper nya däck jag.....nähä du säger jag det hör du inte spar de pengarna till en bil du. (Hennes bil är inte inte det bästa skicket. ..liiiiite taskig koppling). Gubben höll med mig. Sa åt ungdomarna att det är ju bara mariella ting... ni är ju hel å det är huvudsaken. Får vi intentioner tag på ett däck i morgon så slänger vi väl på vinter däcken. Det är ju lovligt nu.

Nu ska jag ge gubben en snorig kram och gå och lägga mig. Möjligen blir jag till att glo i en av gubbens ny inköpta tidningar innan jag somnar. God Natt på er!

Av Åsa - 9 oktober 2014 21:52

...en säck potatis. Tycker att det är skiiiit tråkigt att vara sjuk. Vill ju så jäkla mycket men har ingen ork. Hostar snart upp lungorna och går ett rejält framfall som grädden på moset....Näe då skämt och sido, bara jäkligt trött på det här nu. Tur att det regnar ett par dagar för då har jag inte lika dåligt samvete.

Vill va frisk, ha sol och blå himmel. Ut i skog och mark för lite svamp plockning. Frisk luft i lungorna och njuta skulle inte vara helt fel. Jag nästan hör hur trattisarna ropar på mig från skogen.

Skickade nyss ett sms till gubben och frågade om han kunde köpa lite chips på vägen hem. Det skulle han fixa. Mysa lite med honom och tycka synd om mig själv en stund.

Av Åsa - 9 oktober 2014 16:53

...idag. Sara var snäll och köpte pizza åt oss sjuklingar innan hon for till jobbet. Tack för det! Har prexis kollat på Svensson Svensson och skrattat lite. Synd bara att det drog igång hostan. Urk.....

Nu ska jag dricka lite te....tror att det hjälper å tron kan ju som ni vet försätta berg.

Två av grabbarna behöver nya vinter jackor...ska kolla vad som finns på nätet. Blir väl en kostsam historia i vanlig ordning. Hoppas det blir bra i slut ändan. Tjingeling för stunden!!!

Av Åsa - 9 oktober 2014 12:22

....mig vid 23 utan host meduxin. Kände mig skaplig och ingen rejäl hostattack. Jippii! ! Vakna när gubben åkte på kurs vid 7 och sen formligen dog jag i sängen. Väcktes av att gubben kom från kursen 11.30 Hallå..vart tog de timmarna vägen?!? Gubben var mog lika chockad som jag. Då kom hostan från helvete. Skit en skulle upp....säger bara uuuuurrrrrk! Smaka skunkas och var väldigt färgglatt. Jag som kände piggare igår. Hoppas det vänder. Är ju bjuden på kalas i helgen. Fast är man sjuk så är man.

Nu dricker jag kaffe och känner hur jag vill krypa upp i soffan under en filt.

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards