Alla inlägg under december 2014

Av Åsa - 16 december 2014 08:01

.....å jag är bästa vänner en stund. Kallt som faen ute. Jag var snäll å satte i värmaren åt grabben å Sara. Saras bil såg ut som en igloo när jag kom hem från jobbet. Vovven mötte som vanligt upp igloo hallen....usch med en tämligen till plattad pet flaska i munnen ivrigt och stolt viftandes på svansen. Han har intagit divanen och jag andra delen av soffan. Kaffet puttrar i köket. Blir nog en fin dag då det var stjärnklart när jag stod å rökte morgon ciggen på jobbet.

Får se om det blir några knop gjorda under dagen. Annars får det bli på torsdag.

Tar och taktik vilar en stund så får vi se sen vad dagen har att ge.

Av Åsa - 15 december 2014 23:25

....glad att min gubbe står ut med mig och mina tokigheter. Det är kärlek det. Ungarna är underbara de oxå. Allihopa....även de man fått på köpet. Svärson å svärdottern.

Har precis haft ett trevligt samtal med Juanita (vi kallar henne så kolllegan) hon ska ha vaken natt i boendet å det känns tryggt. Några goa skratt blev det.

Tror att jag ska riva ur lill rummet i morgon när gubben jobbar å tvätta täcken mm. Då kan gubben få sova i nya sängen i morgon kväll då jag jobbar. Å jag kan fixa klart med lill rummet imorgon eller på torsdag. Onsdagen går åt till pmöte å läkar samtal.

Sen blir det julstädning eller sedvanlig jakt på hundvalpar med snabeldraken. En svängom med mopp och lite dammtorka. Jul blir det ju i vilket fall som helst men det blir snabbt eftersatt med städning då man håller på med en massa rust.

Handla lite till helgen så man kan trilla köttbullar å göra Janssons frestelse med mera. Lite godis blir det nog oxå om jag hinner.

Nu blir det Tack och godnatt....tror jag somnar rätt så fort för en gångs skull. Tagit värk meduxin för ontet å den börjar verka nu. Måste ju få sova...värken på dagarna står/härdar jag ut med. Pözz på er!!!

Av Åsa - 15 december 2014 15:14

...skönt. Provtagning klar på morgonkvisten. Sen lite kaffe som härliga Sara satt på innan vi drog igång jakten på bland annat den försvunna sänglampan. Rena rama bergsklättring i källaren förråd. Skam den som ger sig.....vi hittade den och flera andra saker som var borta. Det enda jag saknar nu är min höga lampfot i vitt som jag köpte på min lilla mormor och jag. Suck!!!! Den kommer nog på plats den oxå. Bäddade att utom täcke å kuddar i sängen. Sängkappan blev jätte fin. Den ville jag ha mest för att slippa borsta hundhår från madrasserna i tid och otid. Lättare att ta av den i tvätta mellan varven. Överkastet är ett vitt från svärmor som gubbens kusin virkat. Så glad att jag fick det av svärmor. Passar så bra i sovrummet. Nån liten tavla och en hylla ovanför sängen sen är jag nöjd. Ska bygga ett element skydd sätta lite lister och dra fler kontakter sen. Men det är ingen panik med det.

Ska dra igång flytten upp nån dag i det närmaste. Ut med gamla sängarna i lilla rummet nere och in med den andra åt grabben. Blir toppen!! Behövs någon liten kudde till sängen nere då jag stal ett par av dem till vårt rum.

Hämtade Lilleman på dagis och han låg ute å sov. Personalen frågade om vi skulle ha nåt mer med hem. Näääe sa jag...suck ung när jag satte den nyvakna lill grodan i bilen att vi glömt skorna på dagis. Jaja...han ska ju dit i morgon oxå. Handlade lite mellis och nu tittar vi på Shrek i väntan på.mamma Malin.

Ska iväg ica jobba senare.

Av Åsa - 14 december 2014 22:09

...artist. Golvet klart, sängen ihop satt, gardinerna på plats, blombrädan på plats, blomma i fönstret å staken likaså. Spegeln hänger fint på plats ovanför skänken. Lite stearinljus å annat piff kvar. Har lyckats med bedriften att försnilla en sänglampa, två lampfötter, en matta och lite annat jox. Typiskt mig.....måste hitta det så vi kan fixa färdigt, bädda nya sängen, sätta dit sängkappan och få upp takkronan. Blir till å sova kungligt hädanefter.

Tror nog att jag hinner få ordning på vårt lilla (gamla) sovrum till gäster oxå innan jul. Har ju allt till det rummet hemma oxå.

Sen blir det lite julmats å julgodis tillagning innan julafton. Det lixom hör till. Mår bra när jag får hålla igång med kreativa saker. Får ju en baksmälla som jag kallar det imorgon vad det gäller lederna....men det får jag ta.

Måste bara få säga att idag har det varit teamwork på hög nivå. Alla har hjälpt till. Mange hjälpte gubben med golvet medan jag lagade mat. Å de andra har sprungit med grejer städat och tvättat. Härlig söndag.

Nu lite vila med fötterna på bordet innan jag ska sova. Natti!!

Av Åsa - 14 december 2014 13:59

...halv 3. Urk!! Vaknade av att telefonen ringde...tur var väl det annars har vi nog sovit än. Kaffe å sen målade jag listerna för andra gången. Fick inte göra det för grabben igår....han tyckte jag skulle ta det lite lugnt. Snacka om att det klia i mina fingrar. Åkte ner till svärmor och hjälpte henne en sväng. Kokade lite kaffe åt henne och Eddie som kom på besök.

Upp åt handlade och nu har jag prexis dragit i mig en kopp kaffe och en lussekatt. Redo för lite golvläggning .

Kvällens mat kommer att bli spagetti och köttfärssås. Var år och dar sen vi käkade det känns det som.

Tjingeling!

Av Åsa - 14 december 2014 00:01

......vet ni vad?? Taklister na är sågade och på plats....även målade första strykningen. Fy faaaaaan vad jag känner mig nöjd. Liiiiiiiite sugen på att gå upp och måla andra strykningen nu....men jag hinner det i morgon förmiddag när vi vaknat. Gubben brukar ju dra ett par koppar kaffe å sen sitter han på dass å läser ett längre tag å då kan jag måla. Vi planerar att börja lägga golv i morgon oxå. Jihooooo.

Av Åsa - 13 december 2014 16:27

.....Efter att Benny åkt i magnet röntgen. Blev julbord på Ikea i Uppsala på vägen ner. Satt väl gött i magen då det. De hade mini kroppkakor åt en men attans vad det är gött.

Nu är man lite kaffe sugen....hm mm. ...Undras vart det finns gott kaffe nånstans då??? En kaffe å nå gott till skulle sitta fint som ett mellis. Troligen slutar det med kaffe ur den dåliga bryggaren i Standarn och ingen mjölk till. Jaja. ..vi får väl se vad som händer.

Senare ska jag dra på mig målar stassen och måla lite taklister. Kan ju hålla på hur länge som helst med det då jag/vi är ledig i morgon. Kanske bi kan få dem på plats nån dag framöver.

Av Åsa - 13 december 2014 08:37

....Jihoooo. .....å nu lite kaffe i ett sovande hus efter nattskiftet. Vaknat av dörrar som smällt., bilar som sladdat och tidningsbud som sprungit i trapphuset. Vad gör väl det när man nu är ledig i dagarna två.

Tänt lite ljus och väntar på att kaffet ska pluttra färdigt. Ett hörs med gevalia å lite mjölk får det bli till tvn innan resten av huset kommer till liv. Vovven var ju i alla fall väldigt glad och se mig nu när jag kom hem. Svansen gick på han så att han nästan trilla i kull. I munnen hade han en handske....måste ju visa matte nåt när hon kommer hem. Kan vara prexis vad sim helst som han kommer med i munnen. En gång såg han lite förtvivlat på mig för jag sträckte inte fram handen dör att ta emot och beundra det han kom med. Såg intet ur som om han hade nåt. Kan ju bero på att han hade en kork från en Pet flaska intet munnen å den syns ju inte direkt i det gapet. Han blev så stött så han gick fram butta fler gånger på min hand så jag skulle sträcka fram den. Gjorde som han ville och vips så hade jag en kork i näven. Berömde honom å då blev han sååååå nöjd fåren våran.

Ha en fin lucia och var rädd om varandra.

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards