Alla inlägg under juni 2015

Av Åsa - 4 juni 2015 18:02

...med doggen på förmiddagen då gubben for å kollade vid Hubo-Långsjön. Nere vid Time fick vovven sin obligatoriska korv. Grabben å en kompis kom så jag bjöd dem på glass. Sa åt Martin att köpa en åt Rbo oxå. 1 kula i en bägare. Tror ni vovven åt ur bägaren. ...Nope, Martin fick lov att hämta en sked så jag kunde mata honom. Bortskämd eller bortskämd vovve? !?! Knasboll kan man kalla fyrbentingen oxå.

Stolt som en orrtupp blev jag när grabben fick BRA betyg i tre ämnen på verkstan i skolan, plus att han klarat både svenska och engelska med godkänt resultat. Det skulle ju inte han fixa enligt rektorn som tyckte att han skulle skippa de teoretiska ämnena helt. Bara matten kvar och den håller vi tummarna för att han fixar oxå om inte nu så nästa termin. Starkt jobbat när man som 18 åring fått diagnosen dyslexi och dyskalkyli. Han har aldrig fått det bekräftat i grundskolan trots olika utredningar. Då var han bara seg startad...öh....tänk om han fått rätt hjälp tidigare då kanske han inte behövt gå om i gymnasiet överhuvudtaget. Bra att det går år rätt håll nu i alla fall. Han växer jued framgångarna. Det stärker ju självkänslan.

Nu börjar jag jobba....ha en fin kväll!!!

Av Åsa - 4 juni 2015 06:54

..Vid 4 i natt. Hör ju inte till vanligheterna. Vaken redan vid 3 och hade svårt att koppla av. Somnade om vid typ 4.30 och vaknade återigen innan klockan skulle ringa. Jaja, så idag väckte jag tupp fan. Kom ju inte ib säng förrän vid midnatt. Tur att sooooolen skiner från en klarblå himmel. Det gör att dagen blir lite lättare att tampas med.

När jag kommer hem blir det till att sätta på kaffe och ta vovven på en promenix. Måste ju utnyttja solen när den är här på besök. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Jobbar ju till natten igen.

Skulle även vilja komma iväg till sjön ett par timmar nån dag. Fast det hinns nog inte med när vi har en fullspäckad helg framför oss. Det blir väl fler tillfällen. Fast de är få de gånger vi är ledig tillsammans jag och gubben. Det är smällar man får ta.

Ut och njut I vårt underbara väder. Idag blir det kanon att vara ute. Tjolahopp! !

Av Åsa - 3 juni 2015 22:09

...snorig näsa. Satte på kaffe och sen tog jag en låååååång varm dusch. När jag duschat och fixat med smörj och spray efter konstens alla regler ringde dotra och fråga om jag ville vara med och luncha.

Mattias och jag blev hämtade av dotra, gubben vaknade i samma veva men han ville inte vara med. Han måste ju vara vaken ett par timmar innan han kan äta. Blev en bakad potatis med skagenröra för min del. Mums!! Kollade runt lite på Brukä å blev sedan hemskjutsad av yngsta grabben som hade lite tvätt åt morsan. Fixade med tvätt och var sen ner och handlade med gubben till kvällsmaten. Jag skulle ju iväg och jobba, men gubben fick mat främmande av alla barn och svärson, svärdotter och barnbarnet. Inte dotra för hon jobbar oxå. De grillade karré och åt grönsallad och potatissallad till. Trevligt för dem. Å så fixade gubben och svärsonen läckaget på pannan i källaren. Skönt att ha det gjort.

Nu ska jag fika lite och fixa det sista på jobbet innan jag får natta mig. Gonatt på er gott folk!!

Av Åsa - 2 juni 2015 21:46

...första gången på länge som jag mumsat chips å Ostkrokar. Gott? Ja fast det blev för mycket. Å då kan jag inte äta mycket på grund av open. Nu behöver jag inte nå mer götta på ett tag. Blev så där blääääischig i magen.

Ligger med vovven och tittar på tvn uppe. Blev ju liksom regn igen så jag tyckte att det var lika bra att hoppa i bingen..Fryser så infernaliskt att jag tog på mig min lurviga morgonrock. Mjuk och mysig.

Vill ha lite uppehållsväder i morgon oxå så jag får mig någon kilometer i benen. Är ju så skönt.

Ha det så himla gott och ta vara på er. Fyll inte livet med dagar, fyll dagarna med liv.

Av Åsa - 2 juni 2015 10:56

...och bra. Lite bättre i nacken, skönt! Martin var hit och skrev ut nåt skolarbete och passade på att käka upp pizzan som jag inte åt upp i söndags. Övriga huset sover. Jag sitter och slö tittar på tvn med ett glas kaffe och vovven som sällskap. Tänker ta det jäkligt lugnt idag....så det så.

Gubben får sova så länge han bara kan. Han har gjort natt och ska ut och jobba eftermiddag och natt idag. Älskade kärleken min!.

Om vädret tillåter så ska jag nog ta mig en tur på min rosa järn häst lite senare. Då har jag ju i alla fall fått lite motion. Hoppas att nacke å ischias inte bråkar med mig då.

Ska dricka ur kaffet innan det blir för kallt. Ha det gött.

Av Åsa - 1 juni 2015 20:44

...liten kur stund med vovve och gubbe när jag kom hem i morse. Tog en tur på skogen och sedan kom solen. Vi promenerade ner till Time med vovven och tog en korv. Naturligtvis fick vovven röja av sug med lite pinnlek under kontrollerade former. Gos med lillprinsen blev det oxå. På väg hem på prommisen fick jag ont i ena skinkan. Det brann lixom och drog ner mot knäet. Troligen ischias och nackspärr på det. Blev en duvning med heat lotion när jag kom hem och lite piller.

Martin å Sara kom och Martin var snäll och klippte av gräsmattan. Senare på eftermiddagen var jag och gubben ner och var barnvakt åt Léon. Stora killen som var duktig och kissade på pottan. Pärdig nono,sa han när han var klar. Go ungen!!

Var in och handlade på Ica å hem och käkade hamburgare som Mattias stekt i förväg. Mums!!

Nu har jag lagt mig med, tagit piller och hoppas att kroppen vill vara mig till lags i morgon. Är inte kul med ischias och nackspärr när man redan är som ett slakt i kroppen. Får väl härda ut.....jag är ju van att ha ont.

Fy fan vad det har blåst under dagen. Man har ju haft motvind åt vilket håll man än vänt sig. Verkar ha lagt sig rätt bra ändå nu. Ser att bladverket på grannens stora björk är stilla. Kan säga att man varit blåst idag. Hehe....Urk vilket dåligt skämt men jag kunde inte låta bli.

Av Åsa - 1 juni 2015 07:01

.....vatten finns det uppe i himlen?? Nu lär det väl bli gräsrots röta utan dess like. Om jag hade chansen och någon kom och erbjöd mig en resa till solen så skulle jag inte tveka en sekund. Soooool vill jag ha NU. Snart får man sjunga som Ledig: Sommaren är kort, det mesta regnar bort......

Hur som helst så är det ju så att efter regn kommer sol. Får se om den visar sig senare på dagen. Blir nog inte många knop gjorda idag annars. Vill ut å promenera i solen. Man blir pigg av det.

Blir nog en taktik vila när jag kommer hem från jobbet. Vädret verkar ju tillåta det idag. Ta vara på dagen på ert bästa sätt. Fyll den med glädje och kärlek. Det är ju det som gör att vi orkar med vardagen. Tjingeling!

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards