Alla inlägg under juli 2015

Av Åsa - 26 juli 2015 13:07

....sa guldklimpen när jag smakade på hans lunch. Pannkakor och sylt var smaskens det. Han har sovit som en stock mellan mig och opar i natt. Innan han somnade låg han och borrade fötterna i Rambos päls. Vovven njöt lika mycket som lillen. Bambo snäll nono!! Ja, Rambo är jättesnäll svarade jag. Sen sov de två med varandra till och från under natten. Blir ju för varmt åt vovven så han lägger sig på golvet mellan varven. Dåligt väder så vi har myst vid tvn och lekt med en massa bilar.

Nu har jag precis handlat lite lunch och ska utfodra gubben. Har lite hyss för nu på eftermiddagen. Får se om det uppskattas.

Av Åsa - 25 juli 2015 19:35

...vända med Martin och Sara till Falun. Lite handling och sedan hem och fikade med choklad bollar och kaffe. Förberedde kvällsmaten och sedan var vi till Léon och hämtade honom.

Lagade stekta kantareller, lövbiff, potatisgratäng och sallad. Mumsfilibaba! Just ja, vi hade även hemgjord dressing och vitlökssmör till. Lillen ÄLSKADE tantalleler (hans ord) njöt och hmmmade förnöjt när han smaskade insåg av dem. Mera pamp nono....bara till att ge honom mer då. Nu är det tv och lördags mys med kinderägg å några ostkrokar som gäller. Gofisen sitter med bilar och krokar i soffan. Härmar bokstäver på engelska...2 å ett halvt år liksom, vad ska detta sluta. Hihi.

Ha det bäst!!

Av Åsa - 24 juli 2015 20:56

....att vi skulle till sjön i morse så att vovven hörde. Han vallade och hade full koll på oss. Blev halvt nöjd när jag sa att han skulle få följa med. Lite sur blev han då vidtog bilen och for utan honom. Vi skulle ju bara handla fika först. Först på plats i bilen var vovven då han insåg när vi kom från affären att han verkligen skulle få följa med. Glad skit som var med vid sjön i 8 timmar av se elva som vi var där. Trött och slut lade han sig under köks bordet när jag var hem och lämnade av honom. Vi var som mest 21 stycken vid bår fiske plats och det gick hur bra dom helst. 6 av dem var upp på en kortare visit. Vi var i åldern från 6 månader upp till 52 år. Helt sanslöst trevligt hade vi och vädret var på vår sida.

Gubben fick dra upp en fisk 1.8 kg regnbåge på Mitt spö. Allt för husfridens skull ska ni veta. Hihi

Grillat korv,hamburgare och kokar kaffe över öppen eld. Både gott och mysigt.

Nu är vi ute på en liten biltur och ska strax hem. Blir nog soffan och lite popcorn innan sängen. Känns att vi varit ute i naturen hela dagen. Sover nog rätt så gott sen.

Av Åsa - 24 juli 2015 08:18

.....guld i mund, sa man ju förr. För mig var morgonstund har hundhår i käften idag. Vår lurvas släpper lite päls och det är sånt där fjunigt och ulliga som fladdrar in både här och där. Vad gör väl det, han är ju vår bebbe. När husse och jag började röra på oss i sängen så var han snabbt på plats och såg till att vi inte fick somna om. Nu när vi klivit upp då går pälsbollen och lägger sig och sover. Gaaaah, det var bara så att vi skulle upp. Punkt slut!

Får se bad vi hittar på, solen är ju på besök så vi tar nog och far till skogs en sväng. Imorgon ska vi ha lillen och då får vi anpassa våra aktiviteter efter det.

Ta vara på solen och det bäst!!

Av Åsa - 23 juli 2015 19:40

...lilla lugna idag. Både jag och gubben vaknade med huvudvärk. Jag har även vaknat under natten på grund av det. Var ner till Lidl och köpte en skyddsmatta till nya bilens baksäte. Bra att ha när vovven vill vara med. Han åker i baksätet med sele och bälte. Efter det var vi till lillprinsen en sväng. Han bjöd på Tom och Jerry kex. Fick kaffe främmande en sväng av Janne.

Taktikvila på soffan med värktabletter åt både mig och gubben. Sedan blev det en sväng på Brukääää, hämtning av paket och mat inköp. Benny fick ett hastigt besök också. Hem och gjorde egen pizza deg. Gjorde sedan pizza ned köttfärs, bacon, lök,paprika,vitlöks satsa och mozzarella. Smarrigt värre! Mattias klippte gräset och gubben sliter just nu med hundhagen. Jag har hängt tvätten och väntar på att gubben ska bli klar. Behöver byta kniven på gräsklipparen, något krökt efter lite krockar med diverse stenar å annat jox. Sånt som händer.

I morgon får vi se vad vi hittar på. Nu blir det till att leta fram pris och vart vi får tag på kniven till klipparen.

Av Åsa - 22 juli 2015 20:37

....jag vann idag när vi fiskade till gubbens förtret. 2-0 blev slutresultatet. Gick åt många tröst korvar åt honom. Stackarn!! Jag höll att slänga päronsänket på 30gr rakt upp i ändalyktan på en mås som flög förbi när jag skulle kasta ut. Den blev lika paff som jag....sen hade jag en mås som kretsade både i luften och på ytan för att ha koll på mig och spöt. Den väntade säkert på ett tillfälle att ge igen på, eller vad tror ni??!?

Han är i alla fall en ängel som rensar min fiskar åt mig. Har lite svårt för hala fiskar jag. Jag gör det om jag måste. Jag ska rensa svampen i morgon så han får goa mackor med stuvning eller stekt svamp på. Kan ju vara snäll jag också.

Nu har jag precis käkat spagetti och köttfärssås som Mattias gjort. Mums med mat i magen efter tolv timmar i friska luften. Magnus hade fixat kaffe, Sara och Martin skulle och meta å ville ha en termos med sig, blev en kopp kvar åt mig och gubben. Passar på att dricka en kopp nu så kaffe dörren försvinner.

Lite tv innan sängen.

Av Åsa - 22 juli 2015 15:20

...på förmiddagen. Blev ett par timmar å det var skönt!!! Svamp hittade vi också, bara till och rensa lite senare då. Blev en gofika i Stjärnsund och sen hem en vända.

Nu är vi ute på vift igen och är lite som vi alltid är, bakom flötet. Hihi! Jag har fått fisk, inte gubben. Han tröst äter för tillfället korv, sohlbergs super godingar, verka som om de håller hans humör uppe i alla fall.

Till kvällen blir det nog lite pasta och köttfärssås, det var ett tag sen vi käkade det. Blir lite mys i soffan senare. Det får man efter en heldag i guds fria natur.

Är ju bara tredje dagen på min semester, har en del dagar kvar att vila/njuta av sen är det ju jobb ett helt år igen innan vi får så mycket kvalitets tid tillsammans. Jobbar väldigt mycket om varandra annars, möts typ i dörren om ens det.

Ha fortsatt trevlig dag, det tänker vi se till att ha!

Av Åsa - 21 juli 2015 21:59

...på semestern och jag började den med kaffe på altanen. Gubben var på vift när jag klev upp, han game bara varit och köpt.mask Alltså var han inte så långt borta. Fixade fika åt honom och grabbarna som skulle ut med båten. Själv fixade jag till mig lite innan Eva kom och hämtade mig. Vi skulle upp till Hudiksvall på vårdplanering, jag var med som sällskap.

Blev kvar i Hudiksvall längre än vi tänkt oss, gick ju bra i alla fall för vi hade ju inget annat inplanerat. Stannade till i Gävle och käkade på hemvägen. Sedan blev det kaffe i Standarn när vi kom hem. Älskade gubben kom och hämtade mig. Nu ska jag mumsa lite popcorn och glo på tvn en stund innan det blir sängen.

Blir förmodligen enter till skogen i morgon om vädret tillåter. Tjingeling!

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Skapa flashcards