Alla inlägg under juli 2015

Av Åsa - 20 juli 2015 23:13

....började jag med en sjujäkla sovmorgon. Det var inte.planerat, men min kropp ville liksom inte vakna till. Den är ju så mellan varven. Hasade runt i morgonrocken en stund och gled sedan i lite bekväma kläder. Kan ju säga att det gick åt lite kaffe innan dess. Fick besök av grannen som tog en kopp kaffe hos oss. Efter det for vi och handlade till kvällsmaten i Gävle på ica. Passade på att köpa hem lite mer så vi har hemma. Handlade även till lite kak bak. Ska testa göra kakor med lakrits i....Fick sådana igår hos Jennie....mmmmmmm,så goda!!!

Hem med varorna och sen blev vi bjuden på kaffe och nybakade bullar hos Sara, lika goda bullar nu som alltid när hon bakar. Hem igen och laga mat. Krossad potatis med vitlök,oregano,flingsalt,smör och riven ost och grillad fläsk karré till. Jäklar vad gott det blev. Gjorde en dressing/sås till köttet/salladen på turkisk yoghurt, majonnäs,hackad gul lök, hackad smörgås gurka, salt, svartpeppar och lite gurk spad. Gubben som alltid vill ha beasås till köttet åt bara mitt hopkok. Bra betyg på den då. Kul!!

Efter maten for vi och fiskade jag och gubben. Blev ute i drygt 4 timmar. Skönt! Martin och Sara tittade förbi en sväng vid sjön och myste med oss en stund. Svalorna har bo under en brygga där vi satt. Kul att titta på ungarna genom brädorna och under kanten.på bryggan. Föräldrarna bryr sig inte i oss människor utan flyger in och ut med mat i näbben hela tiden fast vi är precis bredvid. Fascinerande att se dem plocka flugor och sånt i luften....vi fick ju fisk oxå vilket gjorde trippen ännu trevligare.

Nu har jag lagt mig och ska försöka komma till ro och sova....skulle kanske behöva ta värktabletter men är ju inte så glad i det. Blir ju bara en ond cirkel tillslut. För de tabletterna gör att jag samlar vätska å då måste jag ta vätske drivande. Suck!! Försöker hålla igång och ha humöret upp ändå. Mina närmaste vet ju hur jag funkar och tur är väl det. Kram på er och nattis!

Av Åsa - 19 juli 2015 23:18

....skaplig tid idag också. Skönt! Var förbi hos lillen som satt och käkade frukost. Myste med honom en stund sen fick vi kaffe av Eva. Benny stackarn hade fått lov att åka på jobbet. Eva å jag var sugen på att åka ut till skogen. Gubben däremot var inte ett dugg sugen på det så han tog en tur på stor gösken med Matte, Martin och Sara. Mange sov än då han. Första gången för Sara i båten och hon tyckte det var roligt. Glömde tala om att M å S gjorde båda röda bilarna så fina och fräscha igår när vi var på vift. Tack för det godingar.

Jag å Eva åkte till skogen tog med oss lite fika. Var ute och snurrade runt på skogarna kring Hofors i ett par timmar, fnissade och hade det enbart lugnt och skönt. Var förbi vid kalkbrottet, är ju så fint där.Vi fick med oss en del smultron och svamp hem. Kunde ha plockat mer smultron men kaffe tarmen började ge sig tillkänna. Fick kaffe av Benny och sedan skjutsade Eva hem mig. Tog en skön dusch, samt letade efter fästingar Eva hade en sån kröp på sig i bilen. Har en sån avsky och noja för de otäcka krypen. Fixade ordning mig och for ner till Malin för att hämta henne och Pillan. Vi var bjudna på tupperware party hos goa Jennie som jag jobbat med tidigare. Där fick vi göra sallad och testa tupperware prylar. Käkade salladen och efter det fick vi gofika. Jennie är ju så duktig på att baka. Tjurade(med lov) med mig kakor åt gubben. De blev väldigt uppskattade. Nu måste jag baka främst lakrits snittar och citron biskvier. Slurp och mums!

Glömde berätta att grabben kollade lite konstigt på mig då jag skulle hämta Malin. Han tyckte nog att jag var lite dåligt klädd, hade enbart tights och en svart bolero utanpå bhn. Skulle nämligen få min nysydda klänning av dotra, därav den sparsamma klädseln. En klänning sydd i tyg från paapii design. Jättefin och skön! Bild kommer senare.

I morgon är min första semester dag. Tror att gubben och jag drar till skogs och tar med fika. Skönt att få bara vara ett par timmar. Ha det bäst!

Av Åsa - 19 juli 2015 00:48

...röven på E4an, å gubben sa att jag inte var riktigt klok. Hmmm, hur tänkte han då??? Var ingen trafik just då och man måste väl få vädra häcken å gruvan efter så många mil i bilen. Egentligen vet jag inte vad som flög i mig, men varför inte liksom.....å ja, jag är som jag vart, när jag inte blev som jag skulle. Det bjuder jag på. Lite busig måste man få vara ibland.

Hamnade på en kopp kaffe i Standarn när vi kom hem. Härliga vänner man har som tar emot oss när som helst på dygnet. Inte alla som har såna vänner å vet ni vad??? Såna växer inte på träd så man ska vara rädd om dem...så det så!!

Nu har jag precis gjort ett svanhopp ner i sängen, höll på att landa på fyrbentingen. Graciös som en frysbox som jag är så förstår ni nog hur det såg ut. Tack vare mina änglavingar i vila (gäddhänget) så blir jag nu förtidig liksom luftburen lite längre än förr, hinner med att njuta av ögonblicket, som i en tecknad film när typ Pluto stannar till i luften innan han ramlar ner igen. Tänk vad bra det är med änglavingar i vila ibland. Istället för att haka upp sig på att de är störande så kan man ju ha nytta av dem. Hihi

Nu så har jag svamlat klart och ska slå ihop ögonen, dags att drömma om allt mellan himmel och jord. Förhoppningsvis snälla drömmar och inte nå maror. Nattis på er!!!

Av Åsa - 18 juli 2015 22:48

...kaffe på morgonkvisten med gubben och Jan. Efter det for vi ut en sväng och blev bjuden på en påtår i Standarn. De skulle till Hudiksvall och hälsa på Evas moffar som är lite krasslig. Go gubben har ju ramlat och ligger på lasarett. Jan han åkte ut på en tur med en vän och hamnade i Hälsingland. Jag och gubben for till Sandviken och där när vi var på ÖoB så fick vi en snilleblixt. Fick för oss att åka till mor å far på en kaffe. 38 mil enkel resa.....Sagt och gjort, vi for. Kul att få se hur nya bilen gick på lång körning.

När vi kom fram så blev de glatt överraskade. Syster yster Lena med familj var också där. Kul att göra nå tok ibland och överraska med ett besök.

Nu är vi tillbaka i Gävle och snart hemma. Bilen har gått kanonbra och billigt. Nöjd som faaaaan med den. Jag har inte fått köra en meter ens. Alltså är gubben mer än nöjd med bilen.

Av Åsa - 17 juli 2015 19:50

....nu har vi haft en kanonbra dag. Började med en två timmars svamp jakt med gubben. Hittade lite gulingar. Å.plockade två stora nävar med ljuvligt goda mörkröda smultron. De smakade som de gjorde när jag var liten Hem och drack kaffe med grannen medan jag rensade svampen. Stekte den i smör med lök och lite salt åt gubben och serverade honom svampen på rostat bröd. Det sa slurp, han njöt av varje tugga.

Var upp på skogen en vända till, stannade och snackade lite med Eva och Benny som fiskade. Tog en svamp koll vid sjön oxå. Fick en näve gulingar där också. Får leta mer en annan dag. Sedan var vi och parkerade Skodan hos Malin och Martin. Gick upp till dagis och hämtade Léon. Blev lite glass och lek i lekparken innan vi gick hem. Trött kille som komplement till pappa Martin sen. Hem och lagade mat, stuvade makaroner,köttbullar och rårivna morötter. Smarrigt var det.

Martin och Sara var snäll och körde Magnus till Borlänge. Dia Psalma skulle spela på Liljan å det kunde ju inte Magnus missa. Vi andra har landat i soffan efter en dag med mycket friskluft och motion.

Mattias började riva ut mattan i trappen upp, får väl fortsätta med det jag. Inte just nu, för jag är lite trött.

Blev erbjuden att följa med på Stånk Tommy på folken. Hade ingen lust att sitta där när.man inte är så där tipp topp.

Ha en fin fredag å var rädd om varandra.

Av Åsa - 17 juli 2015 06:53

....det banne mig njutas och tas tillvara på ledigheten så man orkar med semestern sen. Slutar om 1 timme och 11 min sen är jag ledig till på måndag å då börjar min semester. Ojojoj, vad det har varit långt till den i år. Är bra schliten nu.

Ska försöka lura med mig gubben redan nu på morgonen och kolla efter ett av skogens guld. Kantareller, gula smaskiga delikatesser. Grabben hittade lite igår. Blir häl åtminstone så pass att man kan steka dem med gul lök och mumsa i sig.

Ha en fin dag, för det tänker jag baske mig ha.

Av Åsa - 16 juli 2015 21:57

...dag har ramlat förbi. Sista natten innan semestern. Jihoooo, skönt ska det bli att få vara lite ledig. Tror vi ska meta lite i morgon. Kolla av hur det ser ut med svamp och bär i skogarna. Är ju bara så himla skönt att då komma ut u friska luften en sväng.

Ha det gott!!

Av Åsa - 15 juli 2015 21:22

...klockan springer iväg. Var förbi hos svärmor och drack kaffe på förmiddagen. Trevligt! Sedan var vi hem en sväng innan vi åkte till Léon för att vara barnvakt. Tog med oss honom till Gävle. Blev en sväng på Julafton och citygross. Dags för mellis när vi kom till Hofors igen så morfar föreslog Bakerian.....ååtej, sa prinsen. Han ville ha pitis (festis) en päjon sa han till hon i kassan. Tekaka med ost blev det oxå. Han hade blivit lovad glass oxå så den köpte vi på Statoil. Gb sandwich är favoriten.

Har börjat nedräkningen inför semestern, jobbar inatt och imorgon natt. Sen så kan man njuta av ledighet och semester.

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Skapa flashcards