Alla inlägg under juli 2015

Av Åsa - 5 juli 2015 20:34

...sväng förbi hos lillen som satt ute på balkongen och läste högt ur en bok i väntan på frukost innan jag tog en tur över gränsen till Dalarna med gubben och Mattias på förmiddagen. Kollade in hur det såg ut vid Dala-Långsjön. Fotade lite där, bland annat på en massa grodyngel. Efter det så tog jag med mig Mattias på lite shopping.

Shoppade ett par sandaler åt mig som jag kan ha när inte fötterna vill ha andra skor på sig på grund av skavsår. Mina gamla sandaler/tofflor har lite målarfärg på sig och kanske inte är direkt fräscha. Blev en vända på Ica Maxi och ÖoB också.

När vi kom hem var Martin och Sara här. Drack kaffe och Köpman kom han också. Efter det fick vi för oss att bada. Tok gör som tok sa å så blev det. Kallt i luften och i vattnet. Såg ut som en nyplockad kalkon och tror att jag till och med blev oskuld igen.....fatta att det var kallt.

Blåfrusen och hemkommen så fixade vi mat. Sara gjorde sallad och jag fixade en taco gratäng. Var jäkligt gott med varm mat idag. Senare efter maten gjorde vi kaffe och satt på altanen. Kvällssolen visade sig och det var riktigt skönt. Nu på slutet blev jag så kall om fossingarna så de kändes som om jag gått barfota i en decimeter ny snö....Brrrrr!

Gick upp och lurvade ner mig i sängen och lånar gubbens täcke som extra fotvärmare, den fyrbenta värmaren drog ner för han hörde att det prasslades med nån godis påse där. Slug rackare den vovven. Tror ibland att han har en del räv i sig.

Nu ska jag läsa lite.

Av Åsa - 5 juli 2015 07:42

....det i alla fulla fall en fyrbenting som är nöjd. Hoppade upp och pussade på mig före sju. Var bara till att kliva upp. Vovven som nu är nöjd med att ha utfört sin uppgift med bravur gick själv och lade sig då han fått upp matte ur sängen. Suck!! Sitter nu med nygjort kaffe och surfplattan på altanen och bara är. Gubben kom ner han oxå, så vi stod och köade som två fånar vid perkulatorn i väntan på att kaffet skulle bli klart.

Nu blir det till att läsa lite i tidningen och dricka lite kaffe. Förhoppningsvis så blir denna dag lite bättre för min kropp och knopp. Blir liksom lite idiot av att ha en bikupa med surr uppe i huvudet.

Av Åsa - 4 juli 2015 22:32

...det inte riktigt som jag tänkt mig. Fick en sån himla släng av trötthet....det bara slog till. Myrkryp i huvudet och riktigt rastlös utan att orka någonting. Suck....tänkte bada med grabbarna en sväng i kanalen, halva Hofors hade samma ide just då. For hem och lade mig tjurskalligt på gräsmattan och solade, skönt, höll på att somna då jag vaknade av ett morrande.....?...? Tittade upp och såg grannens best till hund, lilla Hugo ( chihuahua blandning), stå och förbryllat glo på mig genom häcken. Inte undra på att han morra då det låg en strandad val på andra sidan häcken hos grannen...lill vovven är nog chockad för resten av livet!!!

På förmiddagen var vi till lillkillen och kollade läget. Han höll på och plaskade lite vatten vid poolen. Kul att stänka på morfar. Hjälpte en kompis att köpa en ny surfplatta oxå.

Ut och övningkörde en sväng och passade även på att göra oss av med liiiiite pappersinsamling på eftermiddagen. Tvättat har jag hunnit med fast jag inte haft nån go i mig. Köpte mat från Viva jag och Mattias å Magnus. Smarrigt var det!

Höll på att somna efter dusch och mat så jag for till en kompis å fick snacka lite (inte skit) å drack lite kaffe. Har gärna varit i Furuvik ikväll på Alice Cooper, men jag har nog inte pallat det som jag mått idag.

Har även fått en dos av jänk idag, kompisen visade sin fina Chevrolet bel air -55, vit ,ed blå inredning. Den var fin! Skulle duga gott åt mig den oxå. Jag som alltid velat ha en röd bel air - 57 cabriolet. Gärna med vita däcksidor......nu är ju det en dröm då varken jag eller gubben skiter pengar,hardet varit så då har vi nog varit mijadärer för länge sen. Hihi

Ligger nu och lyssnar på ljudet från fläkten och undrar om jag ska läsa eller låta kroppen bestämma....blir det det sistnämda så zzzzzzZzzzZzz ..... Sover jag nog rätt snart. Lutar nog åt det hållet. Gäääääässssssp!!!!

Av Åsa - 4 juli 2015 08:26

...nu på morgonen. Endast 24 grader visar tempen. Hualigen, känns som början på en varga vinter. Skämt å sido, det finns ju filtar å en sån sitter jag och lurvar i nu på altanen med gubben och kaffe som sällskap.

Fläkten gjorde nytta i natt. Blev mycket behagligare i sovrummet. Tror vovven tyckte det oxå.

Ska snart köra ner bilen till juvelerna och sedan får vi se vad jag och gubben hittar på. Han ska ju ut och jobba på eftermiddagen. Fortsätter det lite svalare vädret idag så blir det en liten uppfräschning av det just nu så eftersatta hemmet. Det är tufft att ligga på topp i värmen som varit. Den tar på krafterna,.men är ack så skön och välbehövlig. Jag mår ju förträffligt i min annars värkande kropp när jag får sol och värme. Bara att ta vara på den på bästa sätt och fylla på energidepåerna när man har chansen.

Ha en riktigt fiiiiiiin dag och fyll den med nåt som gör dig glad.

Av Åsa - 4 juli 2015 00:19

....dag det här blev. Efter att gubben vaknat så tog vi oss lite kaffe på altanen å sedan for vi ut en sväng. Blev bland annat en god glass i värmen. Vi tog oss helt sonika en Gb sandwich, en klassiker som alltid går hem. Var till kompisar och fick en kopp oxå. Sedan blev det till att åka hem och fixa lite till gubben som skulle iväg och jobba.

Fick ett ryck å frågade grabbarna om de ville följa med mig till kanalen och bada. Vi packade in oss och min solstol i lilla I10an och for dit. Inge folk där så vi kunde mysa precis som vi ville. Sara å Martin kom förbi en sväng å Sara passade på att kyla av sig hon också. Vi badade och solade i typ 1 å en halv timme. Sköööööönt! När vi badat klart for vi ner på Brukääää och fixade lite ärenden, bland annat så handlade jag det som behövdes till kvällsmaten. Sallad med pasta och en massa annat gott. Hemgjord dressing som pricken över iet. Mums!

Fick min kära syster Lena, hennes man Stefan och deras dotter Felicia på besök. De hade varit och handlat på Hofors. Stefan hade med sig typ dentastix åt Rambo, snacka om att han blev populär. Klart vovven ska ha. Snälla är de tokarna från Storvik.

Blev ett kvällsdopp i Hyen, Sandvik som vi kallar stället. Hur skönt som helst. Det var jag alla tre grabbarna och Sara. Efter det for vi hem och körde lite Yatzy på altanen med lite godis och go dricka. Nån tog öl, andra smirnoff ice, läsk och jag drack ett glas vin (tre apor) med fruktsoda och frysta hallon. Svalkande och läskande. Gubben kom hem från jobbet och tog sig någon kall öl. Det var han värd efter ett skift i gropen (ovako) i den här värmen. Dotra kom och hämtade Martin och Sara, å vi får köra ner bilen deras i morgon. Skulle bli bjuden på kaffe då.

Nu har jag lagt mig i ett rum som nog har feber. Tur att jag och Mange slog våra kloka huvuden ihop och monterade en fläkt tidigare. Så nu fläktar det skönt här inne. Pust, annars har vi nog flutit bort i natt.

Av Åsa - 3 juli 2015 07:56

....i träden å jag sitter på altanen i skuggan och myser med en bok. Har nyss satt på kaffe och passat på att varva ner efter jobbet. Sovit si så där! Får se vad dagen har att erbjuda. Ett dopp tror jag att det blir mot kvällningen. Det visar sig vad som händer å fötter. Hihi.

Vovven är ute och njuter i skuggan, han passar på nu när det är svalt. Ett smart val av honom.

Blir nog till att läsa vidare i boken jag börjat med. En tokrolig kriminalhistoria.

Av Åsa - 2 juli 2015 19:00

...en långpromenad direkt efter jobbet. Insåg nämligen att termometern förmodligen skulle få feber i solen senare under dagen. Den visade bara 34 grader mot söder väggen när jag drog iväg med spänstiga steg. Fick dock lov att gå in på en butik efter vägen och köpa skavsårs plåster. Två rejäla blåsor på hälarna. Plåstra om mina fötter och gick vidare. Hamnade på en kopp kaffe hos goda vännerna och fick lifta med en av besökarna hem. Den besökaren bor nämligen granne med oss.

Hemma tog jag mig en gofika med en grov macka med massor av protein på. Sara tänkte gå upp å få kaffe. Slutade med att hon åkte bil. Var ju som en bastu i solen. Tog kaffe och sen fick jag den smarta idén att vi skulle bada. Sagt å gjort....rafsade fram en bikini och sen for vi till kanalen. Dotra ringde å var rastlös för lillen var hos farfar så hon kom upp till oss och badade hon oxå. Inte en själ var det där när vi kom....så himla skönt att få plaska runt i det lite kyliga vattnet. Skulle jag inte jobbat i kväll så har jag nog varit kvar där uppe å legat i blöt.

När vi kom hem tog vi påtåren och käkade varsin nektarin. Gubben hade precis kommit från jobbet så han gjorde oss sällskap. Mattias drog igång grillen och vi käkade pommes, fläskfilé och goa tillbehör. Mums vad det var gott efter en aktiv dag.

Imorgon får blåsorna vila och jag får lov att göra av med energin på annat. Får se om det blir en sväng med snabeldraken...eller det kanske blir väder (regn) någon dag.

Av Åsa - 1 juli 2015 18:37

...det på regnet å nu på att det är för varmt. Aldrig är vi nöjda!! Efter duschen satte jag mig på altanen i skuggan, "bara" 27 grader där. Fast jag gillar ju värmen så jag tänker inte klaga fast jag svettas som en gris. En gris som helsteks över öppen eld typ.

Förhoppningsvis får vi ha solen som sällskap i flera dagar. Det kan mina kollegor behöva som har tidig semester. Ha en fin kväll å njut så länge ni bara kan.

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards