Alla inlägg under augusti 2015

Av Åsa - 13 augusti 2015 20:44

...dag vi haft idag. Sol och värme. Kaffe i solen och på altanen. En tur till skogen med gubben, sedan blev det lite drottningpaj och vaniljglass på altanen. Mums!

Blev till att förbereda lite inför kvällsmaten, Sara och Martin kom upp å hör å häpna....Sara åt paj, hon äter ju inte det har hon sagt. Två svängar tog hon dessutom. For till skogs med Mattias,Sara, Martin, gubben och Rambo. Metade och jag å Sara gick på svampjakt. Vi fick naturligtvis pälsamöban med oss. Svamp hittade vi. Jag dök väl i skogen så Sara fundera var jag tog vägen. Här, pep jag, ligger här med wunderbaums under armarna. Smågranarna stack upp lite här och där. Fniss!! Såg nog jäkligt kul ut. Vovven kom fram och pussade på mig och drog nonchalant vidare. Schysst!! På hemvägen såg vi en huggorm som jag fotade och gubben lyfte den av vägen.

Väl hemma så rensade Sara svamp och jag kastade mig över grillen. Helstekt fläskytter filé och stekt kulpotatis. Lagade allt på grillen. Mumsfilibaba!

Vovven fick sig en schamponering ute på gården, blev en halv hund kvar på gräsmattan. Husse var snäll och kopplade på ljummet vatten från källaren så det blev toppen. Efter mat och mys passade vi på att borsta pälsamöban, typ en halv Ica kasse med hund hår. Klorna fick sig en omgång också. Så nu är vovven extra snygg!!

Av Åsa - 12 augusti 2015 22:52

...fått undan en massa i köket. Ska sätta upp en remsa tapet vid spisen imorgon. Sedan blir resten av tapetseringen gjord när dörrarna är uppfräschade. Magnus fick hit "danskjäveln" Kamper tidigare idag. De var och badade och käkade glass i väntan på att Viktor från Söderköping skulle komma. De tre killarna ska bo i tält på campingen vid Lugnet i Falun. Är ju Sabaton Open air där från i morgon. Rockstad Falun!

Vi fixade klart med köket och jag rastade snabeldraken och tog en svängom med moppen. Tvättade klart åt Martin och Sara. Städade badrummet nere och dammsög trappen. Imorgon ska jag dammsuga övervåningen och svabba av där oxå. Skönt att ha det gjortkan jag . Just ja, glömde att jag putsat vardagsrums fönstret oxå. Oj vad vi donar och står i. Lär ju göra någonting som känns bra, måste ju hålla undan hundhåren som samlas i bollar lite överallt.

Åskade en sväng nu på kvällen, kom en rejäl skur med både hagel och regn. Sara trodde hon lämnat fönstret öppet på I10an så hon sprang ut för att kolla. Hon car blöt som en dränkt katt jag lova. Lite roligt var det när det visade sig att fönstret var stängt. Hihi!!

Ska försöka komma iväg till sjön med gubben en dag nu i det närmaste. Det kan han behöva efter jobbstart/nätter och lite sömn . Lite fika å fiske gör gott när man är ledig tillsammans.

Hoppas ni har det bra och somnar med goda drömmar. Förhoppningsvis kommer morgondagen att bli bra då oxå. Sov gott!

Av Åsa - 12 augusti 2015 15:48

...spelar ingen roll hur man vänder och vrider så är arslet fortfarande bak. Blir inte alltid som man tänkt sig. Jaha, å nu blev det lite fix hemma, jag har satt fast sista bänkskivan och satt lister på den. Gubben och Mattias började med golvsocklarna. Blir skiiiit bra i köket. Tvättar idag oxå. Sedan får jag rasta moppen och mata snabeldraken.

Ha fin dag!!

Av Åsa - 11 augusti 2015 21:19

...Dagen med trädgård och tvätt. Vi har även skruvat ihop nya grillen och premiär grillat på den. Jag skötte grillen å det gick ju som smort. Hunnit med en sväng till svärmor oxå. Bara resten att ta tag i kvar. Snabeldraken ser jäkligt hungrig ut och moppen vill ta sig en svängom. Det får bli när tid finns. Har en del annat att stå i som går före.

Gubben har åkt till jobbet, trött tror jag han är, sliter ju på en att börja jobba efter semestern. Tar ett tag att komma in i gängorna igen.

Jag har hängt tvätten å vikt det som är torrt åt Martin och Sara. Håller på och tvättar maskin nummer 4 nu. Vi gjorde ett litet arbetsbyte idag. Sara jobbar dygn, Martin hjälpte oss här hemma å jag tog tag i tvätten åt dem i stället.

Nu ligger jag och glor på tvn. Ska väl läsa en sväng innan jag somnar.

Av Åsa - 10 augusti 2015 22:07

...gårdagens flytt sitter i. Fast det gör inget bara man kan vara till hjälp. Var in till Sandviken och handlade lite grejer på förmiddagen. Hämtade även gasoltuben till grillen. Gubben bytte torkar armen på Skodan, så nu är den hel igen.

Tog oss lite kaffe på altanen och fick främmande av Köpman. Jag testade nya solsängen, lyckades naturligtvis kvadda den det första jag gör. Suck! Funkar ju som säng i alla fall och jag ville ju ha den för att kunna ligga och sola ryggen. Vill jag läsa kan jag ju ta solstolen. Kan kalla mig själv för klant arsel ibland.

Fick reda på att Jag vunnit en utlottning på Facebook. Ett halsband från Hjärtats design, skulle skicka det i morgon till mig. Halsbandet var värt 449 kr. Blev så glad, jag vinner aldrig nåt annars.

Kvällsmaten blev ett hopkok a la mig, kyckling i currysås med pasta till. Muuuuums! Matte ville baka, fixade hem det han behövde, å nu har vi en smarrig äppelpaj att mumsa på i morgon. Tog bara ett smakprov nu ikväll. Kul grej han köpt på ÖB. En äppelskalare som både kärnar ur och skär äpplet. Fort som attan gick det att fixa äpplena till pajen. Vips så var det klart.

Gubben jobbar nu två nätter och är sedan ledig till måndag. Jag har ju semester den här veckan oxå.

Av Åsa - 9 augusti 2015 21:06

... fallande stjärna dalar jag ner i soffan efter en skön dusch. Har skruvat möbler, burit och svettats som om jag suttit i en finsk bastu. Blev bjuden på mat av svärmor, åt upp lite av mina rester nu. Gott var det med kebab. Äter ju inte det så ofta.

Gubben var ner och köpte lite götta, det är bi värd nu efter en dags slit i värmen.

I morgon får vi nog ta lyftkran för att få mig ur sängen. Fast det vet jag ju vad det beror på. Sånt man får leva med!

Av Åsa - 8 augusti 2015 23:22


..ta oss ner på Brukääää och dricka en öl. Sket i det och blev hemma i stället. Martin och Sara kom på kaffe och så spelade vi lite Yatzy. Tidigare under kvällen grillade Mattias kött. Mums! Magnus tog reda på disken.

Jag skulle vara duktig och starta therma cell, myggjagaren. Skit duktig tyckte jag att jag var. Fixade och donade. Tyckte att den var lite dålig i effekten. Gubben hämtade instruktionen och det visade sig att jag missat en väsentlig del av beskrivningen. Man skulle skruva in gasflaskan.....oooops! Jag får mig inte använda nya grillen när den kommer. Fniss!!!

Haft en härlig dag, och hoppas på en minst lika härlig dag i morgon. Nattis på er!!

Av Åsa - 8 augusti 2015 17:27

....ibland slår det slint och vi bara råkar hitta på lite tok. Fick ett ryck och drog till skogs. Hamnade vid en sjö bakom flötet en stund. Tur att fikat var med, de tyckte att det fräste lite mycket om mig en stund, jag var lite mat elak. Kompisen tyckte att jag behövde en snickers som i reklamen. Frågade lite försynt vem jag skulle bli efter en sån... Typ Dolly Parton eller?! Efter en massa trassel och bara små fisk upptagen så tröttnade jag ur och gick på svampjakt i stället. Slutade med att alla letade svamp. Åkte även en tur över fjällberget å fy faaaaan vad det är sig olikt med alla hyggen. Ser för jäkligt ut.

Har precis duschat, skönt! Väntar på gubben och äldsta grabben som åkt med pappers insamlingen. Den har ju en förmåga att föröka sig i hallen den. Å fort går det.

En vecka till med semester har jag kvar efter den här. Kan inte direkt klaga. Har varit ute i skog och mark i stort sett varje dag. Så himla skönt, det är semester för mig det.

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards