Alla inlägg under augusti 2015

Av Åsa - 4 augusti 2015 14:54

....vi har käkat pannkakor med blåbärs sylt. Mums! Gått en långpromenad med Annika,Malin, Léon och fyra pumisar. Plockade kantareller efter vägen. Gubben, Stor Martin, Mattias och Magnus är ute och meta på flotten. Annikas pappa Stig,snickrar på för fullt. 82 år och still going strong.

Gosat med två valp kullar och lekt med såpbubblor. Solen skiner och allt är frid å fröjd.

Av Åsa - 3 augusti 2015 20:39

...trött jag blev. Tack Martin för att du hjälpte Gubben med köket å tack även till Benny för elkollijoxet. Tack Eva för titten. Nu somnade mannen min i soffan och jag ska gå och hämta en pensel. Ska måla listerna i köket igen. Vi blev 9 stycken som käkade smörgåstårta och kantarell mackor. Finns det hjärterum finns det stjärterum. Härligt med goa glada människor runt mig. Kan jag behöva för att slippa tänka på ontet för tillfället.

Imorgon ska vi om vädret tillåter åka till Lönnvattnet å hälsa på dotras svärmor. Skitmysigt ställe. Blir väl lite fiske å bärplockning/svampjakt också. Dotra skulle koka lite blåbärs sylt nu som vi ska ha med till pannkakorna vibtänkte äta i morgon. Är ju så gott med blåbärs sylt.

Näe, nu jäklar måste jag hämta penseln. Tjingeling!!!

Av Åsa - 3 augusti 2015 14:48

....å färg på morgonkvisten. Hem och målade dem och drack kaffe i solen. Sedan åkte vi till skogen och plockade blåbär. Hade fika med som dotra fixat. Det var jag, gubben, Mattias, Malin hennes Martin och Léon som for till skogs. Gubben och Mattias letade svamp och vi andra rafsade snabbt ihop 10 liter blåbär. Åkte vidare och plockade lite svamp och smultron. Tur hade vi när vi kom hem och skulle handla på Ica. De hade fått in bärplockare och vi köpte ett par stycken. Dotra köpte hon med. Nu behöver vi inte låna nå mer för nu har egna.

Blev kaffe och skogaholms limpa med Falukorv på nu när vi kom hem. Ska strax skruva lite lister och sen kommer Malin med familj upp å vi ska rensa blåbär. Malin å Martin skulle bjuda på smörgåstårta. Muuuuums!!

Nu ska jag fortsätta i galenskaperna.

Av Åsa - 2 augusti 2015 23:15

...så infernaliskt nu ikväll så jag höll på att pinka på mig. Konstaterat att man kanske mycket roligt med en hävert. Har en bild på näthinnan nu som jag har svårt att få bort. En bild av en viss herre (inte gubben) som sitter på köksgolvet med häverten på petterniklas och säger sig blå om läpparna i slangen.....sjuk humor, ja, det finns det gott om hos mig. Sa åt honom å ringa om han behövde skjuts till akuten när det bildas vaccum. Jag kör såååå gärna in honom då. Hihi! Tur att man kan tolkas även om det är låg nivå så har vi högt i tak...om ni fattar. Har nog ont i nå bortglömda muskler i morgon. Ett gott skratt förlänger livet å jag måste ju minst bli 100 år jag, tycker lite synd om de som ska behöva stå ut med mig och min limpsax så länge.

Imorgon ska vi inhandla lite grejer till köket å bänkarna. Blir så fint!!

Av Åsa - 2 augusti 2015 21:33

.....vänner. De blir utslängda två gånger samma dag när de vill ha kaffe. Sista gången nu ikväll för vi har nämligen ingen diskho i köket. Har bytt tre av fyra bänkskivorna i köket. Vi får kaffe hos dem i stället. Vilka klippor det finns runt om oss. Hade en sån himla tur att Malin och Martin med lillkillen kom på visit så gubben fick hjälp med skivorna. Léon myste med plattan och busade kring mellan varven.

Nu blir det kaffe hos vännerna.

Av Åsa - 2 augusti 2015 11:42

....natt. Men vaken än sömn. Värk av bara den, gick ner och tog tabletter vid 2.00 tiden. Käkade lite smörgås som jag delade med vovven. Låg på så kallad aga resten av natten.

Nu är vi på väg till biltema för inköp av värsting högtalare till Hyundai Atos. Vi ska ha nya blad till sticksåg så vi kan börja med bänkskivorna.

Lillen ringde å ville piska (fiska) å nono å opar har ju fullt upp idag. Får fiska en annan dag. Å helst skulle vi väl velat hunnit med det oxå. Kan ju inte klona oss heller. Suck!

Attans vad det finns mycket att göra bara man har tid. Så är det bara. Man lär passa på när lusten infinner sig.

Av Åsa - 1 augusti 2015 22:09

....Efter ett par timmar från sjön. Hamnade på kaffe hos kompisarna och kom överens om att vi skulle följa med och kolla på bil åt damen i sällskapet. Hittade en vad vi trodde var ett lämpligt offer/köp i Valbo. Kollade in den på blocket. Vi for glada i hågen dit och möttes av en låt oss säga "skunk". Kollade vidare på blocket och hamnade i Gävle på en minst sagt näst intill en flyktingförläggning. Skämt å sido, det var många som var från en icke skidåkande nation om jag lägger fram det lite fint. De sprang som små ettriga myror och tjattrade åt varandra i jakt på rätt bil nyckel. Bra och förtroendeingivande start.....NOT! Packade oss därifrån rätt snabbt och for för att käka lite. Jagade vidare på blocket och hittade en bil i Dalarna. damen tvekade inför bilen men vi kom överens om att det var värt att åka dit och titta. Den var ju både besiktad och nystartad. Alltså vände bi mot Hofors igen och var hem till oss och bytte bil. Gubbarna hade tröttnat på att åka i låne bilen med Bonn ac. Tog vår nya och drog vidare. Efter mycket larmade från vår navigator (varnar för fart kameror)och rock klassiker i högtalarna så hamnade vi i Insjön. Bilen provkörde efter konstens alla regler. Blev bilkö och jag fick i vanlig ordning fippla med knappar på stereo med mera. Jihoooo, vad det gick på vägen hem. Blå faran (Hyundai Atos) gick som ett skållat troll åtminstone nästan hela tiden. Den var liiiite seg i en uppförsbacke, gick desto fortare nerför. Hihi. Vi kom i alla fall helskinnade hem igen och fick en kopp kaffe med dopp.

Nu har jag precis duschat och sitter i bästa mysbyxorna (som dotra sytt) och myser med lite goa popcorners. Snart nattis och lite läsa innan jag slår igen ögonen för lite välbehövlig skönhetssömn.

Av Åsa - 1 augusti 2015 10:01

...Dala-Långsjön vid 7.00 på morgonen. Tur att Ica har öppet så tidigt när vi får våra infall. Blåsigt som attan och bara värme i solen. Klädd som om det skulle vara vinter. Fisken har inte vaknat än.....för oss i alla fall.

Får se vad vi hittar på senare. Nu ska jag gå och kasta i finn gubben på andra sidan som precis tog en fisk. Närå, jag ska bara kasta om. Hihi!

Man ska inte vara tjurig på andras lycka. Så är det bara!!

Ha en riktigt fin lördag och var rädd om varandra. Tjingeling!

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards