Alla inlägg under september 2015

Av Åsa - 10 september 2015 21:46

...bara fatta vilken härlig eftermiddag jag haft med alla 3 grabbarna,Sara, vovven och älsklingen min i skogen. Underbar svampjakt i skogen. Yngsta grabben har fått starka tabletter av doktorn för ett rygg problem som han haft ett längre tag. Tror att det var bra att knata lite i skogen för honom. Kan ju vara bra att röra på sig lite fast man har ont. Blev även rekommenderad att ta kontakt med sjukgymnasten.

Vovven var helt slut efter skogspromenaden, han har fullt sjå att ha koll på oss alla.

Blev kantarellsoppa, knaperstekt bacon, brödkrutonger och rostat bröd med ost till middag. Gubben fick tre matlådor också. Tror han blev riktigt nöjd faktiskt. Visst kan vi bli sur på varandra ibland, tur är att det brukar gå över lika fort. Fast så är det väl hos de flesta.

Ledig helg har jag och gubben jobbar eftermiddag. Får se vad jag hittar på i morgon. Lördagen har jag vigt åt kompisarna, en tur till Hälsingland och fixa lite där. Spelar ju ingen större roll vad jag gör då när gubben ändå jobbar. Söndagen tänkte jag tillbringa hemma och städa, kanske en tur på skogen hinns med också. Eller så blir det städning i morgon och skogen på söndag. Det visar sig.

Av Åsa - 10 september 2015 08:25

...stall blev det idag. Grabben ska iväg på ett möte å morsan får agera taxi. Kompisen som jag skulle följt med till stallet har en dålig vovve hemma. Inge roligt det inte.

Har varit i farten sen 5 och kom till ro sent på jobbet då det luktade så infernaliskt med brandrök så jag kunde inte koppla av. Blir en liten taktikvila nu innan jag drar igång dagen. Vovven och jag har varit ute och kissat och stojat en sväng oxå. Kastade lite vinter äpplen åt honom på tomten å han var så söt när han kom bärandes på dem. Sötnöten våran.

Ha en fiiiiiiin dag, var bara 4 grader i morse. Hösten kryper allt närmare. Inte gör det mig nåt, för var årstid har ju sin charm.

Av Åsa - 9 september 2015 19:26

...framåt. Så har det varit idag. Sara och jag rensade svamp på förmiddagen. Efter det drog vi in till Sandviken med Mattias. Lite mat inköp blev det. Naturligtvis lite tok o stoj också. Provade nämligen en barnmössa på ica maxi och det skrattades gott både från Sara och icke kända människor. Mattias stackarn tog omvägar för han skämdes väl för sin tossig mor.

När vi kom hem stekte jag svamp och gjorde typ 4 liter mixar svampsoppa. Stekte även lite svamp till topping. I morgon ska jag knapersteka bacon sim man kan smula över soppan, eventuellt blir det lite krutonger oxå. Det är morgondagens middag, något gott bröd med en skiva ost till, blir nog smarrigt det. Dagens middag bestod av stekt falukorv,potatis,bacon och ägg. Gjorde mat åt ett helt regemente.

Gubben och de två äldsta grabbarna drog till Sandarne och hämtade en grej som vi köpt på blocket. De stack direkt efter gubben slutat jobbet. Snabba ryck.

Sara hjälpte mig med kuddarna till husvagnen. Blev jättebra med en nya jag köpte. Kul att sätta lite egen prägel på husvagnen oxå. Ska försöka få tag på någon fin liten blomma att ha där i fönstret, får se vad det blir.

Av Åsa - 8 september 2015 21:06

....gubben å Mattias fixade gräsmattan åkte jag ner till dotra. Meningen var att jag skulle bli klippt. Slutade med både kropp och färg. Nu är man inte blondin nå längre, mörk med cerise slingor. Kul med lite nytt! Blev kvar så länge så gubben å Mattias kom och fundera var jag tagit vägen. Mys med Pillan,Lilla Ella, dotra och mormors älskling Léon. Malin bjöd på gofika när gubben å Mattias kom.

Senare tog vi både Magnus, Mattias å Rambo med oss på lite skogspromenad. En timme med mys och svampjakt. For hem och lämnade av vovven (trött sådan) å grabbarna. Tänkte få en kopp kaffe hos Eva, ingen hemma där så då drog vi ut på mer svampjakt jag och gubben. Fick en hel del både gula och trattisar så nu ska jag göra svampsoppa av dem enligt gubben. Blir väl som han vill den här gången. Hem och drack kaffe med Martin å Sara. Sedan käkade vi ugnsstekt regnbåge med potatis och hollandaise sås, mumsigt värre.

Har precis landat i soffan efter att ha varit å druckit kaffe hos Eva och Benny. Lite lösgodis får avnjutas innan sängen.Inte ofta jag äter sånt. Blir så kass i magen efter ett par stycken.

Ha en fin kväll!

Av Åsa - 7 september 2015 14:07

...det börja blåsa vid sjön. Rafsade ihop en brasa, men tillslut fick vi ge oss. Vid ett tillfälle när jag kastade om så varade spöt lite konstigt när jag skulle ställa det i spöhållaren. Tänkte att det var vinden, när jag sedan skulle spännande upp linan röck det i rullen.....va faen, jag hade napp! Måste helt sonika kastat betet rakt i käften på regnbågen. En lite större bit som var rolig att ta upp för den var så ledsen och stridbar. Ni som fiskar vet vad jag snackar om, för er andra kan jag tänka mig att det låter som gallimattias...

Har lurvas ner oss i soffan med färskt kaffe och från käket doftar det underbart. Har slängt ihop en fläskytter på långkok. Serveras senare med kokt potatis och en klick cremefraiche till den som vill ha det.

Känns som om vi med gott samvete kan mysa oss en stund nu efter ett par timmar ute i friska luften.

Av Åsa - 7 september 2015 09:56

....skogs med gubben å Mattias. Fyrbentingen fick stanna hemma, åååå så synd det var om honom. Skönt att lufta sig lite.

I morse när jag kom från jobbet å var ut med pälsamöban så bar han på en halvliters PET-flaska under vår lilla promenad. Hann inte knäppa kort, synd för han var hur söt som helst.

Har precis fått en firre, naturligtvis så nappade det när jag precis slagit upp en kopp kaffe. Resultatet blev en firre å kallt kaffe åt mig. Kul att det nappar och kanske det blir fler.

Av Åsa - 6 september 2015 21:42

...en natt med dålig sömn igen. Attans för att ha värk. Inte direkt roligt att gå i mina skor om dagarna nu. Fast det ger väl med sig.

Har trotsat värken och traskat en sväng med gubben/min stora kärlek i skogen, blir ju så glad i själen av vår fina natur. Var även upp till våra goa vänner vid husvagnen och fick oss lite kaffe. Passade på att mysa ner oss en stund på soffan efter att ha varit ute. Blev liksom lite frusna. Iskalla om fötter,händer och rödlätta nästippar blev snabbt varma igen efter en stunds skedande under varma filtar i soffan. Myspys!

Sista natten den här helgen och sedan ledig till onsdag. Veckorna går så fort så jag knappt hinner med. Har livat mig själv att gå till doktorn i det närmaste om värken inte ger sig. Tjillevippen och nattis på er!

Av Åsa - 6 september 2015 06:59

...tittar fram på morgonkvisten. Härligt! Även om min natt inte varit den bästa så ska jag försöka göra något av dagen. Ut i naturen blir det nog om jag får välja. Så är det bara.

Får se om huset sover då jag kommer hem från jobbet. Troligen är det så. Nu ska ja ta lite kaffe å mysa in dagen innan jag drar till skogs.

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards