Alla inlägg under oktober 2015

Av Åsa - 12 oktober 2015 22:12

...riven av nåt på min ena axel, har fått en rad med blåsor där. Kan vara från operationen eller att jag rivit mig själv i sömnen. För att jag ska låta bli och pilla så satte jag dit en duoderm platta. Är ju så pillig av mig.

Druckit kaffe hos Eva å Benny, Roger var där han oxå. Sara å Martin fixade pappersinsamlingen och gubben fejjade lite. Mattias å Magnus plockade in från husvagnen. Jag satt och var rastlös för jag inte kunde hjälpa till. Måste ta det lugnt, blir illamående om jag far fram för mycket.

Käkade grillad karré å potatisgratäng till middag. Har hämtat ut paketet med nya gardiner och taklampa till vardagsrummet. Blev bjuden både till dotra på kaffe med bulla och till Eva på kaffe med paj. Avböjde då vi nyss käkat och hamnat i paltkoma.

Fick ett gott skratt nu på kvällen då Martin,Mattias och Sara provade mina gördlar. Lite roligt måste man få ha. Sara drog ner den över rumpan och gick till gubben och sa: kolla Roffe mitt adennerarsel försvann....Han svarade med ett skratt: haha...det gjorde det inte alls det... Tok gör som tok säger och tok vart det.

Tänkte titta på 3dje delen av Modus nu, men jag tror att jag skippar det. Får ta det en annan kväll. I morgon kväll tänkte jag om jag orkar, åka till Storvik å lyssna på pappa å Åke med flera som spelar på Lyran kl. 19.00 Beror på om jag känner att jag kan köra bil.

Nu blir det nattis nattis från mig. Pillren börjar göra sitt.

Av Åsa - 12 oktober 2015 12:08

...jag har sovit själva vid sjön i natt. Det var såååå tyst. När vi väl kommit till ro och jag höll på att somna (gubben sov redan) så fick han en hostattack så jag lättade nog ett par decimeter i sängen. Han somnade om efter en stund och jag låg i dvala. Vid halv 5 orkade jag inte med klådan och stramningen i såret nå längre. Klev upp kissa, räckte och tog vid behovs morfinet. Sen kände jag hur jag slappnade av och tillslut sov jag.

Uppe igen vid 7.30, kokade kaffe och njöt av stillheten. Packade ihop/säkerställde vagnen och for hem. Ner på Brukääää hämtade ett paket å lämnade en retur. Ner till dotra en sväng, men där var det ingen hemma. Åkte och fick en kopp kaffe hos Eva och Benny istället. Sen var jag upp på kontoret med läkarintyget. Har ringt HC å de skulle ringa upp vid 17 tiden i kväll. Behöver ju en tid för infektionskoll och ev sutur tagning hos distriktssköterskan i slutet av veckan.

Har precis ätit lite å tagit värktabletterna, illamående de luxe så mu blir det vila en stund på soffan. Solen skiner och det är kanonfint ute. Kanske man kan ta en kopp kaffe i solen sen. Skulle vilja ut å gå eller plocka svamp. Det får vänta tills jag är piggare.

Ut å njut i solen!!

Av Åsa - 11 oktober 2015 21:21

...urskog dag med nära och kära. Blev bortskämd med nybakad sockerkaka och havrekakor vid sjön. Sara hade bakat. Hur gott som helst med fika i guds fria natur. Även grillad korv blev vi bjudna på. Underbart med ungar som vill och kan göra en massa. Mattias hade nåde sotat pannan och tvättat igår. Go är de juvelerna.

Sara blev lite arg på några ankor/änder idag som hackade på en annan. Hon kastade bröd i vild förtvivlan på de som var dum. Såg så himla roligt ut. Jag matade en som kom och tog direkt ur min hand, den var såååå försiktig. Mysigt!!

Eva å Benny for hem på kvällningen. Eva måste ju köra för Benny är ju lite justerad efter knä open. Hon kom på att hon måste backa med husvagnen hemma för att få den på plats. Vi sa att hon kunde strunta i det så länge så fixar gubben det i morgon.

Har käkat en exklusiv middag. Ravioli, korv med bröd serverades. Martin å Sara käkade med oss.

Nu ligger jag å gubben i vagnen och bara är. Så himla tyst och lugnt. Ingen trafik på "promille vägen" som gubben kallar vägen förbi Lissjön. Kan ju bero på att det är slut på helgen.

Nu ska jag spela en sväng och sedan sova. Nattis på er!

Av Åsa - 11 oktober 2015 09:40

....rinner. Börjar bli blå ner på lår och ljumskar. Handen där " flygplanet" suttit är flerfärgad och fin oxå. Det är ju sånt man får leva med.

Har käkat frukost, kokat två pannor kaffe och skickat ner gubben till sjön. Eller han gick dit frivilligt, jag har lagt i kull mig och lyssnar på Rockklassiker. Skönt att bara vara en stund. Mys pys och återhämtning kallas det.

Ha en fin söndag och njut av livet!

Av Åsa - 10 oktober 2015 21:31

.....Eva på mig. Jag trippade ut i höstmörkret i förd endast trosor, gördel, täcke och rosa foppa tofflor. Hon står vid gasolboxen på deras vagn och fipplar....vi har ingen värme. Då brast det för mig. . Asgarv, som om det inte varit nog strul med sånt det senaste dygnet. Hihi!! Turligt nog så var det bara en återställnings knapp som behövdes tryckas på. Om det varit slut på gasolen så hade ju vi en till med. Det kom gubben ut u bara kalsonger och tofflor å talade om för oss. Eva knäppte kort på oss tokar....tur att det inte finns med här. Själv stod hon där så präktig påklädd i värsta vinterjackan. Tur att ingen såg oss. Kul har vi och det ät väl jäkligt bra det. Vad skulle livet vara annars, jo grått å tråkigt. Ligger inte för mig att hänga läpp å ha tråkigt.

Av Åsa - 10 oktober 2015 20:49

...med lite kaffe och korvgrillning vid sjön. Jag har masat runt i allsköns ro. Inte gjort nåt ansträngande. Jane, Gunnar och ungarna for hem på eftermiddagen. Kul att de stod här en natt med taikons.

Persson och Köpman var upp på lite kaffe. Mattias gick hit, å Sara å Martin har varit här i omgångar.

Gasoltuben tog slut för oss i natt.....kul...inte direkt när gubben var lite på lyset och skulle fixa. Hur som helst efter många om och men så kom vi fram till att gnistan var för liten...vi var på det spåret i natt oxå. Eva tände med en tändsticka å nu har vi varmt å skönt igen. Fast jag har ju eldat ljus och kokat kaffe i parti å minut så det har varit varmt i alla fall.

Kvällsmaten bestod av stekt kött å potatisgratäng i stekpanna. Enkelt men gott. Suttit och snackat lite hos Eva och Benny en stund. Käkat lite götta å mu har vi PRO varning. Ligger och myser i vagnarna. Är förmodligen vaken långt före tuppen i morgon i stället.

Av Åsa - 9 oktober 2015 22:31

...fyllegubbar å tokigt folk. De förgyller min tillvaro. Gubben ville ha hit mer whiskey men vi kom fram till att den kunde behövas om han frös i morgon oxå. Nu har jag lagt och tagit morfin. Känns att man bara i farten hela dagen.

Har haft fullt o husvagnen av ungar. 5 st av lite yngre modell och Martin å Sara. Vi fick oss en lektion i loom teknik av Emma 11 år. Blev armband gjorda i alla möjliga färger. Kul närankan vara så många tillsammans och roa varandra. Till och med min "lilla" kille på 19 år pysslade. Härligt!!!

Pallat upp mig i skaplig vinkel så inte det stramar i såret. Har ju värsta smileyn på magen, öppnad från höft till höft.

Fock faktiskt dricka en öl jag oxå, köpte nämligen alkoholfri öl åt mig och Benny (morfinknaprare å knäopererad) för att vi skulle få nåt vi å. Den var riktigt god.

Nu tror jag gubben är på ingång. Älskade fyllesnöret!!

Av Åsa - 9 oktober 2015 15:03

...husvagnen och myser mig en stund. Så skönt att bara få vara. Gubben och Benny har åkt på fiske isättning vid Hubo-Långsjön. Värktabletterna gör sitt och jag slappnar av. Attans vad det kliar av förbandet. Sånt man får leva med.

Blir väl till att masa mig ner till sjön senare. Inte mer än hundra meter och plan mat m rk är det ju här vid Lissjön det är ju överkomligt. Kände dock att jag måste vila en stund nu när jag varit uppe på benen sen i morse. Är ju bara dagen efter operationen än. Då får man ta det lilla lugna.

Mys pys till max blir det. Har laddat med götta och Pepsi Max. Vinter stövlar och mössa är ett måste. Skönt ändå med lite höst och nyp i kinderna. Hjälper nog till med läkningen när man får vara ute i friska luften.

Ha en fin helg!!

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards