Alla inlägg under oktober 2015

Av Åsa - 5 oktober 2015 21:59

...med ett medarbetar samtal och det kändes positivt. Hämtade Sara och for hem. Fick med mig gubben på en kaffe i Standarn. Efter det for jag Mattias och Sara in till Sandviken och handlade. Vi skulle ha en del grejer till kvällens tacos.

När vi kom hem fixade jag med maten, kollade på vovven som försökte förstå hur han skulle få med sig sitt nya tuggben. BARA en meter långt. Lite kul var det. Plockade med lite och fixade tvättmaskinen som krånglade. Hade fastnat ett snöre i pumpen. Nu funkar den galant. Martin, Sara och Mattias for och körde lite grejer på tippen åt Sara mamma. Vi käkade och sedan la Sara i lite nytt rosa i mitt hår och jag färgade håret på henne oxå. Pimpla kaffe i parti och minut.

Klippte både Martin och Mattias, sedan blev det lite tandläkar lek. Jag sa att jag hade en rot som var på väg att släppa i munnen efter att den blivit kvar vid ett tandläkar besök. Inte haft nå problem av den på läääääänge. Den hade liksom lagt sig på tvären med rotspesten ovanför tandköttskanten. Skavde lite så där så man inte kunde låta bli den med tungan. Gapa sa Martin och Saracstod med ficklampan.....sen blev det lite bända....idioti... Mmmmmmm, Magnus höll i min ena arm, jag nöp Sara som hela tiden sa kläm...å Martin ruckade på roten. Gjorde mest ont i tandköttet, roten var ju död sedan länge. Fick den att lyssna lite till å då tog jag tag i roten med min spritade nagel och bröt, sprak å så släppte ontet. Blödde ingenting och Skövde munnen med bakteriedödande. Åååå så skönt!! Grabben som går industri skulle nog satsat på att bli tandläkare. Nu får tycka att jag är knäpp, men set säger nog en hel del om mun smärtgräns och envishet.

Nu kom älsklingen hem och vi ska mysa oss en stund vid tvn.

Av Åsa - 4 oktober 2015 22:21

...skitäckliga. Å idag var det så många av dem i skogen så till och med jag gav upp svampletandet. Urk för dessa små äckel.

Myst i naturen och efter det lagade vi till lite kött, sallad, klyftpotatis och sås. Åt med alla grabbarna och Sara.

Kollat lite på möbler, observera KOLLAT, inte klickat hem nåt. Man får faktiskt drömma och planera hur man vill ha det sen....om nån månad eller så. Får börja med att måla lite möbler och fixa lite sånt.....

Nu ska jag ta och natta mig, ska direkt på medarbetar samtal efter jobbet i morgon bitti, kan ju vara bra om man har huvudet med sig då.....hihi!!! Så man beter sig någorlunda normalt. Är inte så lätt alla gånger det när man går i mina skor. Tur att jag lärt mig att leva med mig själv, för jag måste ju alltid umgås med mig, ni andra kan ju gå om ni vill...om ni fattar.

Ska be dotra att lägga i lite färg igen på mina slingor.. De börjar bli lite mer åt det baby rosa hållet nu och ska vara cerise.

Tjolahopp, tjolahej å tack för mig!!!

Av Åsa - 3 oktober 2015 22:57

...på förmiddagen blev det idag. Dock inte så länge. Drog iväg till skogs med hunden och Mattias. Blev lite svampplockning och bus med vovven i drygt en timme. Skönt som bara den.

När gubben kommit från jobbet for vi och fick lite kaffe. Träffade Roger och Rörmokar Leif där också.Eva och jag satte lite hönsnät på insidan av nätet i deras hundhage. Lilla Snuffi (även kallad hjärndö,för att hon.ät så flokig) smiter igenom och drar på egna äventyr annars. Hon såg tämligen besvärad ut när hon insåg vad vi höll på med. Den andra vovven,King, en liten sak det med, brydde sig inte ett dugg. Behövs lite mer nät att sätta dit innan Snuffi hittar/skapar dig nya kryphål.

Hem till grabbsen och Mattias fixade lite mat. Stekt picnicbog i skivor med god marinad och pommes å beasås.Det satt fint i lilla magen innan jobbet det.

Nu känns det som om jag är vaken på övertid å att det är dags att sova. Ska försöka få till det innan biltjyvar å mopperaggare börjar slira och nöta däck igen. Förmodligen blir det som vanligt livat från fylletrattare oxå. En helt vanlig helg på Brukääää. Så är det bara!!!

Ha det så himla gött å ta varannan vatten om ni dricker nåt av det starkare slaget ikväll, garanterar att ni mår bättre i morgon då. Tjillevippen!!!

Av Åsa - 3 oktober 2015 01:14

....vad är det???? Blir galen på bilar som slirar och folk som tjoar. De kan ju inte veta att jag blir störd och de har inte en susning om att just jag är så ljudkänslig. Klart att folk ska ha roligt, men gärna när jag är ledig.

Har nu bestämt mig för en sak och det är nåt som ingen annan behöver bry sig om. Det drabbar bara mig och blir bra för oss i slutändan. Alltså nåt positivt!! Det visar sig, man kan inte göra ALLT. Å det får ta tid, känner att det är på tiden att jag skärper till mig. Fast ibland känns det omöjligt. Har gjort min sista idiotiska impulsgrej. Nu är det bara så. Tänker lite som så, att skriver jag det här så blir det som en morot för mig att klara av detta. Hoppas ni (även om ni inte direkt vet vad mina impulsgrejer är) håller tummarna att jag fixar det. Nog om detta.

Klockan är mycket och det är fortfarande livat på Brukääää.....skjut mig....nääää, låt mig få sova. Griniga "tanter" som mig är inte det lättaste att tackla. Hihi!!

Av Åsa - 2 oktober 2015 20:09

....med Mattias och Sara. Känner mig lite piggare idag. Peppar peppar!!! Åkte ner till Malin och Martin fick lite fika och Farfar Sune vill gärna ha lite svamp. Passade på att rensa den åt honom. Kul att kunna göra andra lite glad.

Var upp på Brukääää och handlade sedan blev det en snabb kopp kaffe hos Eva och Benny. Hem in i duschen, mat i magen och sen till jobbet.

Får se vad det blir i morgon förmiddag då gubben jobbar. Lite fix hemma som dammsugning med mera skulle ju behövas. Så får det nog bli. Åååå jag har en idé om att måla lite möbler.....Får se hur jag gör med det. Är ju liiiite knäpp ibland när jag får mina idéer. Tur man har en tålmodig familj. Love you all!!

Nu lite idol och kvällsmys på jobbet.

Av Åsa - 1 oktober 2015 21:07

...morgonkvisten, blev irriterad när jag kom in på hälsocentralen...sitter en stor apparat för handsprit på väggen,jag knatar dit och till min förvåning så är den tom. Är liksom en arbetsskada för mig att använda handsprit. När apparaten sitter på väggen med ord om att man ska använda den så borde den ju vara fylld när de öppnar på morgonen. Lite kinkig blir jag på sånt. Hur som helst så gick själva provtagningen bra. Lämnade så snällt och fint ifrån mig det blid de behövde.

Hem och drack lite välbehövligt kaffe och glodde en stund på tvn. Gubben skjutsade Mattias till arbetsförmedlingen och hjälpte svärsonen att hämta nån grej till altanbygget i samma veva. Efter det for vi och kollade hur Benny mådde, han opererades ju i början på veckan. Ok, med honom trots omständigheterna. Fick ett ryck och for på Ikea i Gävle med Eva och Benny. Gubben och Benny satt i fiket vid kassorna medan Eva och jag shoppade. De tryckte väl i sig ett par korvar var. Eva hittade naturligtvis en lampa, en sån där stor maskroslampa, på fyndhörnan. Den skulle med hem så var det bara. Lite kul var det med tanke på att vi var 4 vuxna, kryckor, fiskeryggsäck, kassar med inköpen plus lampan som skulle in i Atosen åt Eva. Asgarv!! Fick in allt och for på McDonalds. Lite käk i huvudet innan vi tog en sväng till Rusta i Sandviken också. Där fick gubbarna minsann stanna vid bilen. Blev lite grejer där, bland annat Jane Hellen schampo och balsam. 80-tal å nostalgiska minnen får man av det. Även ölschampo var ju en favorit hos mig på den tiden.

Hemma i Hofors igen så hamnade vi på T-street och kollade/hjälpte till med förarbetet inför gjutning som de ska göra i helgen.

Har nu tagit lite hostmedicin (dunder) och ska sova. Känner att det är nåt på gång och passar på att sova bort det om det går. Har varit "torr" och irriterad i halsen hela dagen, rethosta och lite konstig känsla i kroppen. Vill inte bli sjuk nu när jag har operationen inplanerad nästa vecka. Håller tummarna att det är nåt kortvarigt. Inte konstigt om jag skulle bli riktigt förkyld heller då gubben och Mattias är krasslig. Sara och Martin likaså. Just ja, Eva oxå. Bläääääisch för bassilusker.

Ha det bäst. Å Eva (syster yster) du får komma på kaffe en annan dag när lillasyster behagar vara hemma.

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards