Alla inlägg under november 2015

Av Åsa - 25 november 2015 23:48

...bara biskvier bakat idag. Fick ett ryck så det blev även brysselkex, chokladsnittar, kolakakor och syltkakor med hemgjord blåbärssylt. Sara kom och var här från typ 12.

Gubben och Sara var och hämtade Skodan hos Roland. Martin och Mattias fixade på vinterdäcken på den och fixade med glykolen i S40n. Under tiden fixade jag och Sara lite förberedelser inför kvällsmaten. Blev till att göra tacopaj, till den serverades sallad och lite annat gott som nacho chips. Mätt och belåten blev vi kan jag lova.

Vi har även kämpat med ett par stövlar som var lite trång i skaften. De blev bra de oxå innan vi var färdig. Tur att man har erfarenhet av skinn i olika varianter.

Kollade på avsnittet Allt för Sverige som vi missade i söndags. Gubben fick även se sitt älskade Lif (Leksands IF) vinna över Västerås. En skön och välbehövlig vinst för leksingarna.

Nu ska jag soooooova, ska upp tidigt i morgon och vara med lillprinsen när mamma Malin ska ut på nå ärende. Tjillevippen!

Av Åsa - 25 november 2015 08:26

...handlat till baket. Blir biskvier och eventuellt brysselkex. Laddat kaffet och bytt om. Mjukisbyxor och T-shirt blir en bra kombination när jag ska dona lite i köket.

Nu blir det lite mys i soffan och uppladdning inför dagens bravader. Antingen så får jag till baket eller så går det åt helvete totalt. Det visar sig. Hihi.

Ha en fiiiiiiin dag trots grådasket.

Av Åsa - 24 november 2015 22:13

...mig för att baka lite i morgon. En vända biskvier ska jag ge mig på och eventuellt brysselkex. Hann inte sy något idag så det får väl kanske bli imorgon det oxå. Tror jag åker och handlar till baket direkt när jag slutar. Gubben sover ju då efter sin sista natt. Får skriva en inköpslista på mobilen nu så jag får hem detsamma behövs.

En lugn dag med blixthalka under dagen. Nu spöregnar det och risken är väl stor att det fryser på under natten. Var försiktig ute i trafiken om ni måsten efter vägarna.

Ha det så gött!

Av Åsa - 23 november 2015 15:07

...vad seg jag var i morse. Har inte fått något gjort idag. Soff mys med gubben och kaffe i mängder. Blir inte mer än så idag, så det så! Ska ut och jobba till kvällen.

Ögonen var helt igenmurade i morse så det är väl nå skit på gång. Får se när jag kan lura gubben till att fixa mina kvastskaft till stickor. Vill testa sticka.

Hur som helst så får ni ha en bra dag trots att det är måndag.

Av Åsa - 23 november 2015 00:29

...vana börjar det bli att vara uppe sent. Tur att man är ledig i morgon på förmiddagen. Har hunnit med att baka, saffransbullar med mandelmassa och vanilj. Blev skit goda. Till och med gubben som Inte tycker om saffran åt två stycken direkt när han kom från jobbet. Det är bra betyg tycker jag. Tänkte försöka hinna med.att sy lite i morgon.. Struntade i det idag. Har haft fullt upp ändå.

Var ner i källaren och fixade igång pelletspannan som lagt av, fyllde även på vecko förrådet. Tio a sexton kilo tunga säckar som skulle tömmas. Jo men så att...kvinnor kan de oxå. Lagade.till.hamburgare, stekt bacon å pommes. Hade en massa goda tillbehör så man kunde välja och göra sitt eget meal. Mums!

Höll på vid diskbänken och kände hur det kliade i behån....hmmm....Ner med näven och fiskade upp pellets och råa pommes. Gaaaah!!!

Vikt och tagit reda på tvätt....Sara skrattade så hon tjöt i köket när jag hade ett helvete med min garderob. Stångenför galgar flög ut gång på gång...kläderna åkte ut likt en lavin. Faaaaan vad less jag var....nybastad och så kallat avslappnad stod jag där och fräste likt en uppretad katt. Svetten rann och jag var allmänt grinig och i behov av en ny dusch. Martin skrattade och fråga om han skulle hjälpa mig....mitt i allt ihop kommer gubben från jobbet och vill hjälpa/tala om hur jag skulle göra. Kan.lova att jag var en explosion i det skedet. Tryckte in kläderna och smällde igen garderoben med förhoppning om att de skulle ligga kvar. Suck!!

Satte oss och kollade på en film från 1997. Låtarna heter den....en små mysig film/familje film. Tog en öl och släppte huvudet en stund. Usch å tvi hur jag kan bli ibland. Tur att det är vääääldigt långt mellan gångerna.

Sov så gott!!

Av Åsa - 21 november 2015 20:26

...kärleken med en utsikt av strålande solsken och klarblå himmel. Hur härligt är inte det då?? Frukost och sedan iväg på lamp jakt till adventsstakarna. Efter många om och men så fick vi tag på de vi behövde på Sparköp. Toppen!! Handlade lite till mat och bakning.

Ner till Eva och Benny på en snabb kopp kaffe. Väl hemma igen så drog jag igång med bakning av rullrån. Sedan blev det en dubbel sats vaniljbullar. Grabben bakade mockarutor. Sara hjälpte mig genom att pensla och ha koll på bullarna i ugnen. Hon och Martin har tvätta hos oss idag. Sedan fixade jag grönsaker och stekte tacofärs, förberedde kvällsmaten.

Nu har vi käkat, druckit en kopp kaffe och njuter av lugnet en stund. Ska strax paketera bullarna ochvresten av baket.

Har även hunnit sytt lite idag. Blir nog mer av den aktuviteten i morgon. Ha det gott!

Av Åsa - 21 november 2015 01:25

...mobilen dog på jobbet. Suck! Vaknade strax efter 5 och insåg att det var lika bra att kliva upp. Väl hemma efter jobbet fixade jag kaffe och myste ner mig i soffan en stund. Sara kom strax efter nio och ville ha kaffe. Klockan tio lärade jag gå upp och kolla om gubben levde. Hör inte direkt till vanligheterna att han sover så länge. Hade ju lite å fixa innan jag skulle iväg till lillprinsen och barnvakta en stund. Sara hjälpte gubben och jag for.

Mys med Léon och sedan for jag, Sara, Martin, Malin och Léon till Sandviken och ombesiktade Citroënen. Käkade lite och sedan var vi på Rusta och ÖB. Blev nya hallmattor och lite annat jox.Hemma på Hofors igen så var jag på Brukääää och handlade, hann även med att slänga käft med goa Kjersti. Ser ut att bli nå skojsigt framöver. Kul att tjattra gamla minnen över öl. Hem och hade huset fullt. Fick ett ryck och fixade med stakarna i fönstren (tack Sara för hjälpen). Naturligtvis så var en lampa trasig till den som ska stå i vardagsrummet. Får fixa nya idag (lördag). Martin fixade käk åt oss. Bäddat rent och tvättat två maskiner har jag oxå hunnit med. Sedan blev det lite korsords lösning och lite tok med sång och dans i köket. Grannen blev glad när hon kom hem från jobbet och såg att jag satt upp stakarna. Det hade kliat länge i henne oxå. Blev väl lite fritt fram när jag drog igång. Hihi!

Kollat en stund på tvn med gubben när han kom hem från jobbet. Kände dock att jag hade svårt att jävla ögonen öppna så jag gick upp till vår underbara säng. Väl uppe så ser jag att ena lampan i staken i sovrummet var död. Ruckade lite på den och den lyste åt helvete för starkt. Blir till att köpa lampor till sen oxå då. Sånt ska liksom bara funka enligt mig.

I morgon tänkte jag eventuellt baka lite till. Bullar var det på tal om och nya rullrån. De jag gjorde på prov häromdagen är slut. Snart blir jag väl till att dra igång med godis tull jul oxå. Säger alltid att jag inte ska göra nåt, å i slut ändan så står vi där med allt möjligt godis nästan upp till knäna. Jag är ju lite tossig ibland. Fast jag gillar ju att hålla på med sånt oxå.

Gubben tyckte det var dags att pynta ölkylen oxå. Där blev det en rosa ledslinga. Han aja nog ha en till. En i en annan färg. Det hade han förut men ena gick sönder.

Av Åsa - 19 november 2015 23:10

...förbannat idag Testade rullråns järnet. Dock inte mammas recept vilket märktes på rånen. Får göra nya i helgen då jag är ledig. Mobil laddaren har gett upp den som jag har på jobbet. Blir till att slå igen korpgluggarna nu direkt och sova. Hoppas mobilen väcker mig i morgon, att batteriet räcker. Tur att jobb mobilen finns som backup. Dock är ju det en I-Fån om ni fattar. Är inte riktigt kompis med den sortens telefoner jag. Tacka vet jag Samsung eller Sony. Tjingeling och nattis!!

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards