Alla inlägg under november 2015

Av Åsa - 19 november 2015 13:21

...kom första snön idag. Inte mycket men den kom. Trött som få och myst med vovven på soffan. In och ut ur i dimman hela dagen hittills. Njuter av kaffe och bara är.

Nypigt i näsan när jag var ut med vovven nyss. Fast jag gillar ju det.

Blir inget baka idag. Är ju ledig hela helgen så jag hinner ju med det också. Är ju inte direkt prio ett nu.

Blir galen på alla telefonförsäljare som tjatar hål i huvudet på en. De ringer tamefan hela jävla tiden.

Sugen på nåt, vet bara inte vad jag ska hitta på att stoppa in i kakhålet. Nåt lätt blir det i så fall.

Av Åsa - 18 november 2015 21:06

...idag oxå. Gjorde en variant av dumlekakorna fast med after eight i istället. Gubben blev skit nöjd. Ställde även ordning med det "nya" bordet i vardagsrummet. Fint blev det.

Får väl lov att backa på det där om tvåbenta råttor. Hade totalt glömt bort att jag gav Eva och Benny smakprov på dem igår. Suck, ibland är jag fruktansvärt virrig.

Måste kolla om jag kan få tag på nå billigt tyg till altanen. Kan ju vara bra att ha det som projekt under vintern. De gardiner som sitter där har gjort sitt. Får väl sitta kvar som snöskydd under vintern.

Får se vad jag hittar på i morgon. Fick en avisering på min rullråns pinne så jag kanske gör lite såna. Det visar sig.

Av Åsa - 18 november 2015 09:18

...självmords bombare....gaaaah, det räcker nu! Bara en massa elände i Paris och övriga världen. Vakna upp och inse att det fanatiska i att en religion/nåt som inte finns i verkligheten inte kan få styra och hjärntvätta människor. Jag tror inte på att människan i grunden är ond. Nog om detta!

Dricker lite kaffe och funderar på om jag ska baka lite mer kakor. Testa och göra med en annan smak typ after eight. Får se hur det blir. De som jag gjorde igår med dumle blev en hit. Tydligen så har vi stora råttor i köket. Får sätta ut fällor tror jag. Fast det hjälper nog inte på dessa råttor som är tvåbenta och kring 185 lång. Hihi. Tur att jag fryste in en del av kakorna.

Dammsugaren gick varm igår och det såg skapligt ut här hemma. Kommer ner och allt ser ut som wtf igen. Suck! Små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer! Nja, kanske inte så mycket, men ibland är de som korna och släpper skiten där de står. Det är väl sånt man får leva mä, trots att det tär på en mors nerver.

Vill ha lite sol nu.

Av Åsa - 17 november 2015 20:11

...fått jobba på övervåningen oxå. Maten blev kanoners. Skickade ner gubben å handla medan jag stekte svampen.

Fick ett ryck och bakade lite dumlekakor. Receptet kommer från jennysmatblogg. Mycket gott och roligt finns det där. Gubben och Magnus gillade kakorna å de var enkla och roliga att göra. Gjorde dubbel sats så det blev ungefär 60 kakor. Enligt receptet skulle en sats ge 32-35 st.

Nu lite slapp efter en dag med full aktivitet.

Av Åsa - 17 november 2015 15:05

...check! Sen blev det en svängom med snabeldraken och lite plock. Gubben var ner på Brukääää med Mattias en sväng under tiden. Efter det blev det en härlig stund i skogen med min tvåbenta älskling och fyrbentingen. Hittade naturligtvis en hel del svamp. Hur fantastiskt är inte det då att få gå i skogen och plocka trattkantareller i mitten på november. Sagolikt kan jag tycka.

Hem ned svampen och sedan vidare till Time för en korv. Vovven satt så fint utanför och väntade med mig på godsakerna som husse var å köpte. Såg ett gäng med två kvinnor (muslimer) och 5 barn som pratade på och pekade på Rambo. Ett av barnen kom och ställde sig på behörigt avstånd. Tittade fascinerande och ändå med rädsla på vovven. Fler av barnen kom och jag började prata med dem. De kunde ingen svenska men jag pratade på ändå och varvade med engelska. Rambo satt och bara var. Kopplet hade han på men låg brevid. En av grabbarna kom och ställde sig brevid mig och jag hjälpte honom att överkomma sin rädsla. Lyckan och stoltheten när han vågade var obeskrivlig. Där efter var det flera av barnen som vågade sig fram. Första grabben sken som en sil när han vågade gå med Rambo i koppel och de vuxna knäppte kort och var jätteglad att vi lät dem träffa oss. Rambo skötte sig exemplariskt och med tanke på att han är en STOR hund och det var små barn så ser han nog skräckinjagande ut. Så himla snäll och följsam är pälsamöban. En stolt matte är jag nu. Dessa barn är ju inte uppvuxna med hundar som husdjur som vi utan de stryker runt gatuhundar lite överallt. Som sagt så var det en härlig känsla och hur härligt som helst att se de övervinna sin rädsla.

Väl hemma igen så rensade jag svampen, gjorde nytt kaffe och förvällde svampen medan kaffet blev klart. Serverade gubben kaffe och wienerbröd och nu njuter vi en stund i soffan vid tvn. Blev både lite fryssen och rödblommig efter skogsturen. Har även slängt igång en maskin tvätt. Blir till att hänga den om en stund.

Till kvällen ska vi avnjuta fläskytter filé, smör och lökstekta trattkantareller och potatisgratäng. Man tager vad man haver....ibland blir det lite vardagslyx.

Av Åsa - 16 november 2015 23:43

...med optiker, mat inköp och filt inköp i Sandviken. Vi fikade på marangoni och köpte med oss tio wienerbröd hem. De kostade 5kr styck idag.

Klippt fem filtar, ska klippa fler i morgon. Å gubben ska fixa "stickor" åt mig av nya kvastskaft. Tänkte prova sticka en filt så nu när jag redan testat armstickning. En helgrå blir det denna gång. Har nu fått skavsår på tummen av allt klippande.

Lagade tortellini gratäng med bacon å lök. Mozzarella å grädde hade jag oxå i. Mums!

Ängelby avsnitt 8 har jag kollat på och nu kollar jag på Bron.

Ska sova till jag vaknar i morgon och sedan njuta av tillvaron så my ketchup det bara går.

Av Åsa - 15 november 2015 22:20

...bara den idag. Tur var väl att lillen ringde och ville komma till nono och opar. Han var med oss hela dagen och förgyllde den. Underbara unge. Han pladdra på och förklarade allt som hände och även diskussioner om husvagnen kom på tal. Vi pova husmannen nono...å tilla tojv...å då i toden....äta ottotar ottå nono. Opar tiipa då. Fiska skulle minsann morfar göra när lillen och jag gick i skogen, grilla korv och äta ostkrokar. Ja, det är bara till att göra det till våren sen då.

Sista natten innan några lediga dagar. Börjar ledigheten med att åka med gubben till optikern. Han vill ha med mig som smakråd. Goa gubben min.

Lägger till en bild på några rosor som blommar vid jobbet....i mitten på november. Lite uppåner är det väl i alla fall.

Av Åsa - 15 november 2015 06:58

....aldrig att förvånas. Var ut på balkongen och gjorde det jag inte gör nu på morgonen. Vid strax före 6 å med dryga 3 timmars sömn så måste jag gnugga sömngubbarna ur ögonen rejält och titta flera gånger. Ner på Brukääää kommer en kvinna släpandes på en väska och en stor kasse/säck. Rasslar en del om henne när hon rör sig. Hon stannar nedför vid busskuren och gör en djupdykning ner i papperskorgen. En rasslade vaggande kvinna från icke skidåkande nation som jagar pant. Det är sjukt. Jag är inte rasist. Har inget emot andra människor. Det jag är för tillfället är Systemrasist som jag kallar det. Har svårt att leva i samma bubbla som våra så kallade förtroendevalda i regeringen gör. Nog om detta.

Längtar hem till sängen/soffan för idag BEHÖVER jag det. Någon liten stund nu på morgonen åååå sen är man förhoppningsvis fit for fight igen. Hinkar i mig lite morgonkaffe och hoppas det piggar på mig så jag inte är helt slakt när jag ska ta bilen hem.

Bild på armbandet som jag fick av syster Lena igår.

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards