Alla inlägg under november 2015

Av Åsa - 8 november 2015 00:01

...både högt å lågt. Platta å rullade. 70 rullrån och 150 platta....kräks nog rån sen. Choklad bollarna blev oxå goda.

Ätit en superduper god potatisgratäng och suveränt god ugnsstekt fläskytter filé. Mums!

Nu lite senare på kvällen efter att mamsen min nattat barbarnsbarnet så spelade vi kärringar kort. Fy fysiken vad kul vi har då.

Nu går vi precis lagt oss och ska sova så vi är pigga inför hemresan i morgon. Blir väl en sväng in på Birsta, tror att Malin skulle kolla efter en overall åt lillen.

Av Åsa - 7 november 2015 15:42

...julmarknad och kollat in en massa fina hantverk. De sålde oxå nygräddade hamburgare. Mums! Fick en för tidig födelsedags present av mor och far. Ett tenntråds armband. Blev så himla glad.

Vi var in på Ica Forsen på väg tillbaka, träffade på faster Mangan som naturligtvis måste köpa lördags godis till lillbusen. Tre kinderägg fick han. Lyckan var total. En liten tomte köpte gammelmormor åt honom. Det var inga tomtar på marknaden. Kanske var tur det, för Léon trodde att han måste ge napparna till tomten IDAG, förklarade att det blir på julafton. På torsdag sa lillen, hihi, Julafton är ju på en torsdag i år om jag inte missminner mig. Gofisen och jag sitter nu i soffan. Moffle löser korsord, Malin och mormor gör rån. Fläskfilén doftar ljuvligt och gratängen puttrar i ugnen.

Har gjort chokladbolls smet enligt lindas bakskola som jag och Lillprinsen ska rulla sen. En del blir det kokos på och några med saltlakrits strössel. Blir nog mumsiga de oxå.

Av Åsa - 7 november 2015 00:14

....tok det har varit idag. Skrattat så jag nästan gjorde i byxorna å inte bara en gång kan jag säga. Det är så befriande, å mamma å pappa skratta gott de oxå. Lillprinsen har sovit ute i friska luften.

Malin, jag och mappar spelat kort och haft det mysigt medan moffle tittade på boxning. Vi fixade även med ettan mormors handarbets projekt. Hon kan hon kära mor.

Fick smaka lite vin med dotra uj, vad surt det blev i magen. Är inte gott att dricka bara så där.

I morgon (idag) ska vi på julmarknad på andra sidan älven. Förmodligen träffar vi på nån tomte där och det skulle finnas hamburgare att köpa till licens stora glädje. En av favoriterna för honom det. Mysigt blir det alldeles säkert.

Av Åsa - 6 november 2015 14:42

....provat vår Dacia när vi var till dssk och han fick influensavaccin. Han var lite sugen på en ny bil tror jag.

Iväg och handla på ica och Borglunds. Lite fredagsmys godis och bubbelvatten åt lillen. Träffat holländarna som bor i stugan åt mamma å pappa. Mysiga människor. Blev en tur ner till stora syster Eva och hennes Rolf i Boda. Lite roligt att gå in i deras "hus", det var nämligen i det som vår morbror hade lanthandel. I just de lokalerna har syrran nu Loppis. Kul att gå runt där man får ju lite flaschbacks sen man var liten.

Nu har vi käkat lite och Malin håller husförhör med moffle om olika landskaps kunskaper. Det går lite sisådär.

Av Åsa - 5 november 2015 21:47

...vagnen för vintern. Himmel och pannkaka vilket fint ställe det var. Liiiite avis blev jag.

Kuskat en massa mil upp till mor och far med Malin och Léon. Gick hur bra som helst. Mamma och pappa bjöd på var smörgåstårta när vi kom upp. Mums!! När moffle (min pappa) skulle ta upp en madrass ur källaren står lillen och säger myndigt (pappa fastna med madrassen i trappen) bopple, då tramåt nu då....tom upp häj nu...moffle kämpar sig uppåt och Léon hejjar på. Höll på att bryta ihop då jag.

När vi bäddade kom mormor ( min mamma) och visa bilder från förr. När han fick syn på opar Roffe så utbrister Léon i asgarv hahaha å säger Jag täjer ineting....hahaha...jag pattar ineting hahah. Varje gång han fick se opar på bild sa han samma sak och skratta. Han är ju för härlig, å jag skrattade så jag höll på att pinka på mig. Dotra tyckte att jag åtminstone kunde gå över till den säng jag skulle sova i om jag skulle pinka. Haha!!

En bild på min "lillasyster" Elvira kommer här nedan.

Av Åsa - 5 november 2015 07:11

....velat ligga på en spikmatta tror jag. På mage dessutom. Det har kliat nå så infernaliskt på ärret. Tog bort tejpen nyss och fy faaaaan vad torr jag är. Trodde att det var det som kliade. Mestadels är det nog så, men på ena sidan så kliade det lite extra. Där stack det ut en liten tråd från stygnen. Urk! Drog i den och den släppte. Lite gockig/varig där, men det ger sig. Ska smörja mig rejält efter duschen senare och strunta i tejpen. Jag är ju så förbannat hudkänslig. Gördel däremot får jag väl leva med ett tag till.

Inväntar nu avbryter på jobbet. Efter det ska jag skjutsa Benny och sedan hem till gubben. Vi ska fixa iväg husvagnen på vinter förvaring. Senare blir det en dusch och lite packning, åker på lite äventyr ett par dagar. Gubben och grabbarna överlever nog utan mig. Är ju bara bra att få längta efter varandra ibland.

Ha en fin dag!!

Av Åsa - 5 november 2015 00:05

...åkt en sväng bland annat till Sandviken och även fått lite kaffe i goda vänners lag. Hem och lagade käk. Fläskytter filé gryta, med diverse mumsigheter och trattkantareller. Helt vanliga kokta potatisar åt vi till den. Den gick hem hos både tvåbenta och fyrbentingen.

På eftermiddagen fick vi mellis tjuvar på besök. Lillen och mamma Malin kom och myste med oss en stund. Yngsta grabben var oxå hem en sväng, Sara jobbade.

I morgon ska vi åka till By och ställa in vagnen på vinter förvaring. Det skulle bli på förmiddagen enligt Benny som har kontakt med killen som vagnen ska stå hos.

Haft en gemytlig kväll på jobbet och ska nu sova en stund och förhoppningsvis så är jag skapligt utvilad inför morgondagens begivenheter och äventyr.

Ha det bäst och kom ihåg att möta världen med ett leende....ni får garanterat ett tebax. Kram!!

Av Åsa - 3 november 2015 22:19

..det till mat
Jag åt min med bröd, ville inte ha pompe. Vovven och jag delade på min burgare, han blev väldigt nöjd. Trött efter en dag vid sjön, här blev det sängen tidigt. Ligger och glor på tvn. Gubben å Mattias tittar nere.

Ska väl ta och läsa nån sida innan jag släcker, först ska jag se klart på programmet som jag tittar på nu. "kvinnan på tåget" heter boken som jag ska börja läsa. Skriven av Paula Hawkins, lånat den av kompisen, hon sa att den var bra....Får se vad jag tycker.

God natt!!!

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards