Alla inlägg under december 2015

Av Åsa - 26 december 2015 01:32

....sova. Passade på att kolla hela 2 säsongen av fröken Frimans krig på SVT play. Några tårar kom det ju....typiskt mig.

Inte direkt lugnt på Brukääää i natt. Har nog varit en del folk på galej. Brukar ju vara så på juldagen. Vad vore en bal på slottet????? Hihi en del går på krogen och andra jobbar...så är det bara!!!

Får känslan av saknad när jag inte kan sova. Helst skulle jag nog vilja lyssna på gubbens trygga snarkningar nu. De kan faktiskt vara riktigt avkopplande. Låter kanske banalt och löjligt för en del, men han är min bästa vän, min stora kärlek och mitt allt. Så enkelt är det. Fast vi låter som om vi skulle kunna ha ihjäl varandra ibland när vi slänger käft. Fast det hör liksom till.

Nu ska jag inte käbbla mer om det. Säger som barnbarnet brukar säga: det jäckej nu nono....lunna nej dig!!! Älskade förståndiga gofisen vår. Det är rart med barn!

Av Åsa - 25 december 2015 12:19

....här har vi haft en lite hostig natt. Å morfar lät ju som en traktor. Vet ni vad han proppa också när han sov vilket lillen tyckte var jättekul. Hihi! Vi gick och la oss i syrummet, Léon har en egen säng där. Vovven jag och lillen myste och somnade efter lite vatten. Sov till 9. 35 å gick ner å gjorde kaffe åt morfar. Som Léon sa i natt: opar dritter mytte tatte han.... Gofisen!!

Nu har vi kollat på film: Det regnar köttbullar! Lunchen är avklarad köttbullar å potatis, ris ā la malta till efterrätt. Nöjd liten kille sitter och kollar på plattan. Han som gav tomten alla napparna igår och inte frågat en enda gång efter dem. Jätteduktig!

Gubben ska snart åka till jobbet och jag ska ut och jobba till kvällen.

Ha en fiiiiiiin dag!

Av Åsa - 24 december 2015 22:22

....nu är det lugnt hos oss. Farit runt som ett skållat troll hela dagen. Fixat och donat. Gubben har hjälpt till och grabbarna likaså. Var på skogspromenad på förmiddagen med vovven. Skönt! Hittade fina trattkantareller nu idag på självaste julafton. Helt sjukt.

Pannan i källaren krånglade så vi fick ringa hit kompisen. Tur att man har snälla vänner. Han och gubben fixade till den så den funkar. Såg tusenlapparna flyga förbi en stund där.

Magnus, Martin, Mattias, Malin, Henrik, Sara och Léon kom på mat och fika. Mysigt! Fick besök av bästa tomten också. Det var Henrik som köpte tidningen i år. Hihi!'

Lillen talade om att han ville sova hos nono och opar. Självklart får han det. Han talade om att han och nono skulle sova sängen och opar på soffan. Det var minsann nono som skulle natta honom också. Duktig kille som gav napparna till tomten. Somnade snällt utan dem också. Gullungen!! ?

Nu sitter jag och gubben i soffan ochyser för oss själva en stund. Vilar knät gör jag, har så infernaliskt ont bak i vänster knä när jag böjer benet.....hmmm, har ju inte gjort illa mig vad jag vet. Får se om det går över.

Av Åsa - 23 december 2015 09:58

...en kopp kaffe efter att ha fixat ett x antal kilo revbensspjäll. De står å gottar sig i ugnen. En karta ägg är kokt....phuuu....som om inte det var nog så fick jag en ide om att sy mig en klänning i natt på jobbet när jag inte kunde sova. Det var det första projektet som jag tog tag i strax efter 8 då jag kom hem från jobbet. Åååå jag har sytt mig en klänning, ur eget huvud och den blev användbar. Ibland så bara flödar det kreativitet ur mig å då måste det göras på en gång för att dämpa flödet. Ja, jag vet att jag inte är riktigt klok. Det är ju julafton i morgon och det finns ju andra saker som behöver göras. Fast jag hinner det också, så är det bara.

Lite mer kaffe och en cigg. . Sen blir det till att skala potatis till både Janssons, skinkgratäng och till julbordet. Lika bra att fixa allt på en gång när man ändå är i farten.

Ha det näst och stressa inte ihjäl er i julstöket. Ingen tackar er för det sen. Kram!

Av Åsa - 22 december 2015 23:35

....Sagt iväg och handlade med gubben och Mattias en sväng. Ikea, Ica Maxi och Citygross blev det. Hem å packa upp grejerna. Martin och Sara kom en sväng och grabbarna och gubben fixade in grabbens reserdels bil i garaget. Fikade lite innan jag skulle till jobbet.

Drog ner på Brukääää för att hämta ett paket och sedan handlade jag lite åt mig själv att ha med till jobbet. Hade räknat med att få jobba över ett par timmar i morgon. Det löste sig på ett bättre sätt för min del i alla fall.

Bakade en kavring på jobbet då det fanns filmjölk som gjort sitt kan man säga. Den gick hem hos brukarna. Smarrigt med nybakat bröd!!

Nu blir det sängen!

Av Åsa - 22 december 2015 08:25

...sitter jag å duger precis som jag är. Ny duschad och fräsch med kaffet i högsta hugg. Gubben sover än så jag å vovven myset oss en stund. Sedan blir det till att åka å armbågas lite i affären. Det är inte mycket vi vill/ska ha, men det fattas bland annat ansjovis. Bara till att kasta sig ut i vimlet.

Ha en fin dag och stressa inte ihjäl er, Jul blir det i alla fall vare sig vi vill eller inte!

Av Åsa - 21 december 2015 23:25

...å är allmänt trött. Hunnit med både kaffe i Standarn och hund spring i skogen med älsklingen. Känns som om jag helst av allt skulle vilja dra till kualalumpur och vända plätt. Fast det blir nog inge bra det heller.

Ibland skulle man snubbla över en hög med dynga och landa med näsan i en tårta. Då har man misslyckats men ändå lyckats på samma gång. Nu blev jag så där underfundig igen, så som bara jag kan bli. Åååå lite tossig är jag nog oxå. Fast det bjuder jag på. Kan ju i alla fall skryta med att jag är bäst på att vara jag, vare sig nu vill eller inte. Så är det bara!

Tjingeling på er å nattis!

Av Åsa - 20 december 2015 23:28

....knop gjorda idag. Skönt det också. 12grader ute och vi är snart vid jul. Sjukt! Vänt på firren ett par gånger så den får götta sig som den ska.

Åkte in till söstra Lena och hämtade lite korv. Slängde käft där en stund innan vi for hem. Kokade stuvade makaroner och stekte köttbullar till kvällsmaten. Blev lite kaffe och mys i soffan. Vi kollade på finalen i Allt för Sverige och senare blev det Men in black. Sara och Martin kollade med oss de också. Käkade en mintkaka.... Snabb lösning på dålig andedräkt....hihi... Näe, men gott var det.

Nu blir det till att sova, har precis öppnat sovrumsfönster. 25,3 grader inne, åt helvete för varmt för att sova. Av med elementet och upp med fönstret. Nattis!!

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Skapa flashcards