Alla inlägg under december 2015

Av Åsa - 13 december 2015 15:05

...handlade lite direkt efter jobbet. Hem och skar lite lök och annat jox. Kokade en lag och lät den svalna. Var ner och satte igång bastun och la sedan in sill när bastun blev varm. Bastade och myste mig medan Magnus tog en promenad med vovven. Han övertog bastun när han kom hem igen och jag satte mig vid tvn en stund. Sara å Martin kom och jag fick idén om att koka knäck. Sagt och gjort, en trippel sats knäck blev det. Sara fick testa knäcktratten. Bästa jävla uppfinningen vid hanteringen av knäck och kola smet. Hon tyckte den var rolig att använda så det blev dubbel sats av chokladsmörkola också. De fick också bo i knäckformar.

Nu blir det lite skidor på tvn och mys innan jag ska iväg och jobba lite igen.

Av Åsa - 12 december 2015 21:16

...jag kom hem från jobbet så satte jag på kaffe och sedan gick jag och vovven ut på en liten promenad. Blev väl typ 4 km i alla fall. Kast med pinne och lite gå fint i koppel träning blev det. Kan behövas när man är van att gå utan i skogen och hemma annars. Lite bångstyrig när det finns så många lyktstolpar på vägen. De kan ju springa iväg innan han hinner nosa och pinka på dem. Hihi!!

Blev go frukost och kaffe i soffan näe vi varit ute. Matte( jag) blev både röd om kinderna och nästippen. Härligt att mysa under filten och dela frullen med vovven då. Älskar ju den kalla krispiga luften, det känns så friskt av den.

Malin var upp en sväng och Sara å Martin likaså.

Har precis skrivit en inköpslista som jag tänkte handla på hemvägen i morgon. Ica öppnar ju redan sju. Tänkte göra lite götta i veckan när jag blir ledig ett par dagar. Mjölk måste jag ha hem till kaffet först å främst. Å nå pålägg till frukosten.

Nu lite tv med brukarna och lördagsmys!!

Av Åsa - 11 december 2015 22:48

....skogen på förmiddagen. Vovven, Magnus, Sara, Malin å lillen. Plockade trattkantareller, ja, ni läste rätt. Helt sjukt att man kan plocka såna 11/12. Efter en skön skogsvända for vi hem å tog oss lite mellis. Mattias hade varit snäll och startat bastun åt oss så vi bastade en stund jag, Malin och Léon. Lillen hade skit kul för han formligen dränkte mig i vatten. Hur kul som helst att blöta ner nono och handduken fullständigt.

Nono fixade lunch efter bastun. Makaroner, hemlagade köttbullar och delins falukorv. Mums! Myste med dem alla en stund innan de skulle hem. Vovven var trött efter skogsturen, men rusade naturligtvis upp som en tok då goa husse kom från jobbet. Sedan intog han favorit positionen vid källardörren igen. Gubben fick hem sina nya glasögon idag. De blev riktigt bra. Han såg ju bra ut sa han. (vilket nog är syftet med nya glasögon) gaaaah!!

Nu blir det sängen på jobbet och i morgon tror jag bestämt att det blir en tur till skogen igen eller en promenad i alla fall. Hoppas på lite uppehåll i vädret.

Av Åsa - 10 december 2015 21:36

....gofika med alla barn, barnbarn och svärson, svärdotter. Före det käkade vi pizza. Hör och häpna ni som är så emot gbp operationer och säger att det är ingen match att gå ner i vikt. Vad är problemet??? Öhhh, å så sägs det att man inte tar något ansvar om man är tjock....okej, Jag har tagit ansvar hela mitt liv och jojat upp och ner i vikt. För den skull så får jag faktiskt leva trots att jag gjort en gbp. Är jag tjock är det fel, är jag smal är det fel....ät inte det osv om jag är tjock, när jag är smal då måste jag äta mer för att andra ska bli nöjd.....Suck! För er som tror att det bara är att lägga sig under kniven och bli smal....glöm det! Man kämpar med huvudet och alla gamla ät/mat spöken varje dag. Å ja, man måste vårda det verktyg man fått genom operationen. Pendlar nu efter snart 6 år typ 5kg upp och ner. Fullt normalt enligt läkarna och långt mycket friskare än tidigare. Så vill jag äta en bit pizza och lite gofika så gör jag det, å då med gott samvete.

Nu har jag även hunnit med att baka tekakor på 1,5 liter mjölk oxå. Inte direkt så att jag ligger på latsidan.

Lillen var så fin när han kom upp för att fira morbror Magnus. Han hade tomteluva på sig. Bestämde att vi skulle åka till skogen i morgon och att han skulle få bada bastu efter skogsturen. Mys pys!!

Av Åsa - 10 december 2015 10:16

...börjar med lite morgonkaffe och mys med födelsedags barnet Magnus och Léon. Vovven vill ju också vara med. Opar(gubben) gick på hemlighuset en sväng.

Glor på tvn och myser medan lillen leker/bubblar på med bilarna. Helt enkelt en skön start på dagen.

Av Åsa - 9 december 2015 22:24

..har rullat på. Var ner på Brukääää medan resten av familjen sov och skickade tillbaka stövlarna. Hämtade i samma veva ut ett par andra som var perfekt. Nu har de gamla fått åkt i sulon.

Slängde ihop en deg på 1 liter till tekakor, de blev skitgoda. Blir till att baka mer sådana. Enkla att göra var de också. Efter det kom Léon och Malin på besök. Mums, med nonos tekakor till mellis. Malin och jag fixade en massa biskvier doppade i vit choklad. Ena sorten med polkagris smörkräm och den andra med citron/lakrits i. Mums!

Gjorde korvstroganoff och ris till kvällsmaten. Blev lite slapp i soffan och sedan gofikade vi med saffransbullar och vaniljbullar å kaffe. Kommer att fisa gott i natt. Får nog spika fast täcket så det inte blåser i väg.

I morgon på förmiddagen kommer lillen till oss, mamma Malin ska på möte och prinsen är förkyld han också så han kan inte gå på dagis. Han och jag får väl snora i kapp.

Lite gofika blir det väl under dagen för att fira Magnus som blir 23 år. Hualigen var åren går fort. Åååå jag blir inte en dag äldre. Hehe!

Nu ska jag läsa lite och sedan försöka sova med min täppta näsa. Natti!!

Av Åsa - 9 december 2015 07:49

...jag vaknade typ samtidigt. Där blåste jag den fan på att väcka mig. Hehe. Snorigt i näsan och kladdiga ögon. Fast det går åt rätt håll tror jag.

Sitter alldeles allena med tända ljus och kaffe. Resten av huset sover. Vovven var nyss ner och delade frukostmackan med mig, sen drog han upp till husse och lade sig igen.

Får väl glo på tvn och pimpla kaffe jag. Vill inte dra igång nåt när alla andra sover. Å för den delen så får jag ta det lugnt, är ju faktiskt inte riktigt kry än.

Ha en fin dag och var rädd om er!

Av Åsa - 8 december 2015 19:26

...en god pulled pork. Mätt och belåten. Nu åkte jag med i bilen en sväng så jag får lite luft och se nåt annat än husets väggar. Inget kul att vara förkyld.

Blir nog tidigt i säng i kväll också. Sova bort förkylningen.

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards