Alla inlägg under december 2015

Av Åsa - 8 december 2015 13:24

...man förkyld så får man göra det lätt gör sig. Slängde i en picnicbog i crockpoten och gör lite dragen gris/pulled pork. Har ju tortillas och lite annat jox hemma. Behöver lite cermefraiche och grönsaker bara. Förhoppningsvis så blir det gött. Hade i lite morötter, lök, vitlök, chilisås, ketchup, farinsocker och whiskey. Lite olika torrkryddor åkte oxå i. Det blir nog bra i slutändan.

Nu lite glo på tvn efter en dust med nässpray.

Ha en fiiiiiiin dag!

Av Åsa - 7 december 2015 20:56

...filten. Segt när man är förkyld. Fast skönt ändå att ha något för händerna. Nu har jag krupit ner i sängen och hoppas på att få sova. Mota bort lite förkylning med sömn tänkte jag försöka mig på. Ha det bäst!

Av Åsa - 7 december 2015 13:39

...Helt otroligt att man vaknar mitt i natten och kallsvettas som en tok. Kollade blodsockret och låg på 2.0, har en grabb med diabetes typ 1 så jag lånade hans mätare. Efter min gastric by pas operation så händer det ibland att jag blir låg. Det är i samband med att jag ätit för dåligt nån dag. Sånt man får leva med.

Huvudet fullt i snor så jag har tillåtit mig själv att vara hemma från jobbet. Vill ju inte smitta brukarna. Ställer mig frågan:Hur mycket snor finns det? Hihi... Tror jag kan öppna tapetklister affär.....

Fick lov att ta reda på 2kg köttfärs som annars skulle blivit dålig. Ingen smak och ingen lukt, tur att man har smakprovare här hemma. Blev julköttbullar och kvällsmat idag av köttfärsen. Nu lite slapp och kaffe i soffan.

Atjoo å prosit!!!

Av Åsa - 6 december 2015 23:14


..värk överallt. Sovit dåligt och allmänt risig. Nyaste typ 10 gånger på rad på förmiddagen. Gahhh!! Martin Malin och Léon var hit en sväng. Gubben och Martin drog till Valbo och jag ställde mig i duschen med hopp om lite bättring. Ack så jag bedrog mig. Petade i mig värktabletter och satte mig i soffan. Tvingade mig själv att klippa lite garn till filten. Svetten sprutade, men det nlev lite gjort i alla fall. Gav mig själv en rejäl duvning med tens apparaten för att lindra värken i ena axeln lite.

Gubben kom hem och vi for till Léon och hans föräldrar. Vi spelade Bingolotto och käkade lite. Jihoooo, jag vann på min lott. 1000 kr på Intersport. Kul!! Martin och Sara kom dit oxå.

Hem och kollade på Beck, har sett den förut men den gick ju att hon på i alla fall.

Nu orkar jag inte sitta upprätt nå mer så nu har jag lagt mig. Min kropp och knopp är inte så trevliga att ha å göra med idag. Hoppas på bättring till i morgon. Nattis!!

Av Åsa - 5 december 2015 22:41

..för halsen och gamla Top gear på tvn. Tror att det enda den lilla whiskeyn jag drack bet på var huvudet. Trött som ett as, ändå rastlös som en duracell kanin med nya batterier. Ja ja, bara till att slå stekpannan i huvudet och gå å lägga sig. Har ju lite å fixa med i morgon oxå.

Tänkte köra en mysfrukost på 2dra advent. Tomtegröt och skinkmacka!!! Blir nog bra det.

Av Åsa - 5 december 2015 17:33

....Léon och fått smaka på pepparkakor i form av svamp bob och hans vänner. Mumsigt! Lillkråkan är förkyld och hängig.

For en sväng ner till Standarn och kollade in nya kissen, mysig liten kisse var det. Hem och drog igång med, hör och häpna, lite bakning. Blev mintkakor doppade i mörk choklad och efter det gjorde jag snöbollar. Lite götta till jul. Imorgon blir det nog julköttbullar som blir gjorda. De går ju alldeles ypperligt att frysa in dem.

Stekt 1,7 kg bacon och ätit det till potatisbullar och lingonsylt. Mumsig mat trots sin enkelhet. Funderar på om jag ska köra en stek i min ny inköpta crockpot imorgon. Kan bli spännande.

Nu ska jag ta det bara lugnt. Har nämligen ont i halsen och det brukar jag inte ha. Kanske därför jag känner mig lite loj. Tempen var lite förhöjd oxå. Är väl nåt på gång. Hoppas det bryter ut ordentligt bara så det går över fort. Hatar att vara sjuk på det viset. Risig är jag ju ändå för jämnan, fast det har jag ju lärt mig att leva med.

Köpte nya vinterskor åt mig och gubben häromdagen. Gubbens blev perfekt, mina var helt åt helvete så dem blir det retur på. Sånt som händer.

Av Åsa - 5 december 2015 11:04

...eller grådagen kan vi oxå säga rasslade förbi i ett huj. Var in till Gävle och handlade, fick med oss Sara och Martin. Väl hemma så blev det lite hårfärgning och matlagning. Potatisgratäng och helstekt fläskytter filé med sallad. Mums så gott.

Senare på kvällen kom Eva och Benny på kaffe och vi blev bjudna på syltkakor med smultronsylt. Sylt gjord av smultron som jag och Eva plockade i somras. Gött!!

Blev lite armstickning innan jag gick och lade mig. Måste klippa mer filtar till garn senare idag så den filten blir klar.

Fick en såååå fin ljusstake av Martin som han gjort i skolan. Stolt mamma jag.

Nu sitter jag och gubben och mumsar julskinks macka på alldeles ny griljerad skinka. Smarrigt värre.

Nu blir det lite myspys i gråvädret.

Av Åsa - 3 december 2015 23:00

...till en ledig helg som får tillbringas med gubben. Härligt att vi får den tillsammans. Kanske vi får något gjort som är av nytta, men vi ska framför allt mysa oss å ha det gött.

Måste få berätta att idag när vi var i skogen plockade vi en hel del trattkantareller. Helt sanslöst sjukt att man kan göra det den 3/12. Rensade och förvällde den innan jag for till jobbet. Blir nog som något smarrigt tillbehör till maten i morgon skulle jag kunna tro.

Lillen, mamman och Sara var med mig och vovven i skogen. Léon pladdrade på om allt möjligt och sa åt mig hela tiden. Stanna, nono, henon (Léon) då pörst. Atta pinnen nono..... Han är väldigt rädd om sin nono han. Det är väl kärlek det. Mellis med mytpyt (myspys=tända ljus) blev det hemma hos oss.

Mattias bjöd mig och Magnus på pizza innan jag skulle till jobbet. Tack för det, smakade utsökt!

Nu ska jag ta och natta mig medan det är tyst i huset.

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards